Yağ bitkisi üretimi artırılıyor

Yağ bitkisi üretimi artırılıyor
Doğanhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli de TAKE Programı kapsamında; 2024 yılında İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “TOPRAK DOSTU NOHUT" Projesi dahilinde, ekimi yapılan arazilerde ve yağ bitkisi ekimi yapılan arazilerde kontroller yaptı. Yapılan kontrollerde ekilen ürünlerin oldukça iyi olduğu gözlemlendi.

yag-bitkisi-uretimi-artiriliyor-2.jpg

Dünya nüfusu her geçen gün artarken beslenme hem dünyada hem de ülkemizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İnsan beslenmesinde, özellikle bitkisel yağların önemi oldukça büyük olarak görünüyor. Konya'da yağlık bitkilerin yaygınlaştırılması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi ve Yağlı Tohumlu Bitkilerin Ekilişinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında; çiftçilere dağıtılan ve ekilen tohumlar büyüdü. Doğanhisar İlçe Müdürlüğü teknik personeli de TAKE Programı kapsamında; 2024 yılında İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “TOPRAK DOSTU NOHUT" Projesi dahilinde, ekimi yapılan arazilerde ve yağ bitkisi ekimi yapılan arazilerde kontroller yaptı. Yapılan kontrollerde ekilen ürünlerin oldukça iyi olduğu gözlemlendi.

yag-bitkisi-uretimi-artiriliyor-4.jpg

Arazileri inceleyen teknik ekip tüm dünya için stratejik öneme sahip ürünlerin üretilmesi ve yaygınlaştırılmasının ülkemiz için kritik olduğunu vurguladı. Dışa bağımlılığımızı azaltmak, Yerli ve Milli Tohumlarımızın yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan bu tür projelerin artırılacağı belirtti.