Yaza formda girin! İşte formülü
Sıcak yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, pek çok kişi ideal bir vücut için diyet programlarına yönelirken, uzmanlar diyetlerle ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.
Yaz geldi, havalar ısınmaya başladı. Daha ince giysiler giyinmeye ve tatile hazırlananlar ise fazla kilolarından kurtulmak ve ideal vücut ölçülerine ulaşmak için diyet programları araştırıyor. Ancak uzmanlar, genetik faktörlerin ideal kilo hedeflerine ulaşmada etkin rol oynadığını, her diyetin kişiye özel olması gerektiğini belirtiyor.
Diyetisyen Berna Ertuğ, yaz diyetlerinin herkes için uygun olmayabileceğini ve sıkı diyetlerin artıları ile eksilerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Metabolizma hızının kişisel farklılıklar gösterdiğini ve doğru beslenme programının bu ölçümlere dayanarak hazırlanması gerektiğine işaret eden Ertuğ, hızlı kilo verme çabasının yanlış diyet uygulamalarına yol açabileceğini belirtti.
Kişinin yaşam tarzı, sağlık durumu ve fiziksel özelliklerine uygun bir beslenme planının önemine işaret eden Ertuğ, yanlış diyetlerin vücutta istenmeyen değişikliklere neden olabileceğini söyledi.
“DÖRT YAPRAKLI YONCA MODELİNE GÖRE BESLENİN”
Diyet sürecinde kan şekerinin dengelenmesi için aç kalmaktan kaçınılması gerektiğini ifade eden Ertuğ, gün içinde düzenli öğünlerin ve ara öğünlerin önemini belirtti.
"4 yapraklı yonca" modeli ile doğru besin gruplarının tüketilmesi gerektiğini ifade eden Ertuğ, her besin grubundan alınması gereken miktarların diyetisyen tarafından belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
Ertuğ, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra düzenli egzersiz ve su tüketiminin de yaz aylarında formda kalmak için önemli olduğunu belirtti.
Yüzmenin, açık havada egzersiz yapmanın ve günde ortalama 2,5 litre su tüketmenin sağlıklı bir yaşam için önerilen alışkanlıklar arasında olduğunu ifade etti.
Ertuğ, yüksek şeker ve kafein içeren içeceklerden uzak durulması gerektiğini de ekledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.