Yemeklerin yanına leziz turşu! Acı biber turşusunun içine bunu katınca aylarca kütür kütür kalıyor

Yemeklerin yanına leziz turşu! Acı biber turşusunun içine bunu katınca aylarca kütür kütür kalıyor
Acı biber turşusunun yapımı çok kolaydır fakat akılda tutulması gerekli olan bazı püf noktalar vardır. Haberimizdeki ipuçlarını takip edip çıtır biber turşunuzu kolaylıkla yapabilirsiniz.

Acı biber turşusu oldukça popüler, aynı zamanda da geleneksel yemek kültürüdür. Acı biber turşusu genellikle kış aylarında sağlıklı beslenme durumunun bir parçasıdır. Baharatlı ve lezzetli biber turşusu beslenmemizin vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak biber turşusu yaparken akılda tutulması gereken birkaç şey var. 16 yıldır Acı biber turşusu yapan İbrahim Siviş Daşpınar, lezzetli turşu yapımı için önemli tüyolar verdi. İşte lezzetli turşuların küçük sırları:

1. Biber seçerken dikkat edin: Biber turşusunu yaparken biberlerin tazeliğiyle kalitesi çok önemlidir. Biberleri seçerken pürüzsüz olmasına, parlak kabuklu olmasına dikkat etmelisiniz.

2. Biberleri mutlaka yıkayın: Biberleri turşu yapmadan önce iyice yıkayıp kurulayın. Böylelikle turşularınızı sağlıklı ve hijyenik tutabilirsiniz.

3. Biberleri dilimleyerek turşu yapın: Biberleri ince dilim şeklinde kesin. Bu, turşuların daha eşit olarak marine edilmesini sağlayacaktır.

4. Tuz miktarını dikkatli ayarlayın: Turşu yapımı sırasında tuz miktarı önemlidir. Acı biber turşusu yaparken 1 kg acı bibere 100 gram tuz yeterlidir.

Acı biber turşusunun püf noktaları

5. Sirke miktarını ayarlayın: Aci bebirin tadı açısından sirke miktarı oldukça önemli olarak söylenir. 1 kg acı biber için 1 litre sirke yeterlidir.

6. Baharat ekleyin: Pepperoni turşusu yaparken baharatlarla birliklte miktarı da çok önemlidir. Turşulara karabiber, kimyon, kekik gibi baharatlar da eklenebilir.

7. Sarımsak kullanın: Sarımsak, acı biber turşusunun lezzetini artıran bir maddedir. Sarımsak ekleyerek turşunun lezzetini daha da artırabilirsiniz.

8. Salatalıkları marine edin: Hazırlanan salatalıkları uygun bir kabın içinde marine edin. En az bir hafta marine etme süresi gereklidir.

9. Uygun ortamda saklayın: Marine edilmiş salatalıkları uygun ortamda saklayın. Turşu serin ve karanlık yerde saklanırsa daha uzun süre dayanır.

Turşunuzun marinesi tamamlandıktan sonra afiyetle yiyin. Ancak açıldıktan sonra havaya maruz bırakmayınız ve buzdolabında saklayınız.

Acı biber turşusunun püf noktaları

Biber turşusu için malzemeler:

300 gram küçük biber

5 diş sarımsak

1 çay bardağı üzüm sirkesi

1 limonun suyu

1,5 yemek kaşığı kaya tuzu

2 bardak su

Acı biber turşusunun hazırlanışı;

Biberleri iyice yıkayın, kurutun ve daha sonra sarımsakları yarıya bölün. Sirke, tuz, limon suyunu bir kapta birleştirin.

Biberleri kavanoza dizin ve iyice bastırın. Aralarına doğranmış sarımsakları ekleyin. Hazırlanan karışımı bir kavanoza aktarın. Kavanozu sıkıca kapatın. İyice karıştırın.

Tadının ve renginin gelişmesi için yaklaşık 15-20 gün serin ve kuru bir yerde bekletin. Daha sonra kavanozu dikkatlice açın ve keyfini çıkarın.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum