Yeni yer tahsis etmeden bu acele neden?

Yeni yer tahsis etmeden bu acele neden?
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, geçtiğimiz hafta hızlı bir şekilde boşaltılarak geçiçi yerine taşınan Sarayönü Otogarı ile ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.Başkan Koçaş, otogarın...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, geçtiğimiz hafta hızlı bir şekilde boşaltılarak geçiçi yerine taşınan Sarayönü Otogarı ile ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Başkan Koçaş, otogarın yeni yerinin inşasına bile başlamadan, alel acele alınan bu kararın vatandaşlar ve otogar esnafı arasında tepkiye neden olduğunu belirtti.

Sarayönü Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında geçtiğimiz yıl yıkım kararı aldığı otogar alanı, geçtiğimiz hafta Sarayönü Otogarı esnafına ve minibüs yazıhanesine bildirilerek, iş yerlerini boşaltmaları tebliğ edildi. İş yerlerinin boşaltılmasının tebliğinin ardından minibüs yazıhanesi geçici yer olarak belirlenen Sarayönü Belediyesi Eski Düğün Salonuna taşınırken, bu karar vatandaşların ve esnafların tepki göstermesine neden oldu.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş’ta, alınan bu karara karşı tepki göstererek, Sarayönü Belediyesi’nin kararlar alırken vatandaşları ve esnafları düşünmek zorunda olduğunu belirtti.

Koçaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sarayönü Otogar alanının yıkım kararının hızlı bir şekilde devreye sokulmasının ardından, esnaflara ve yazıhaneye 10 gün içerisinde işyerlerini boşaltmaları tebliğ edildi. Akabinde minibüs yazıhanesi geçici yerine taşındı. Biz esnaflar olarak yapılan hizmetlere karşı değiliz ama plansız yapılan hizmetlere karşıyız.

Yeni otogar projesi için çivi bile çakılmadı

Yeni Otogar projesi için henüz çivi bile çakılmadığını belirten Başkan Koçaş “Sarayönü’nün Eski Otogar alanının yıkılarak Arasta Sarayönü projesi kapsamında modern ve yeni bir iş merkezi yapılacağı uzun süredir belliydi. Yeni Otogar alanının ise Shell Petrol karşısında bulunan alan olduğu da uzun süredir belliydi. Buraya kadar herşey tamam. Peki soruyorum neden yeni otogar alanının yapımına başlanmadan, eski otogar alanının yıkımı bir anda başlatılıyor.

Otogar alanı içerisinde bulunan, yazıhane dışında kalan 3 işletmeye neden yer gösterilmiyor. Bu insanlar da sonuçta evlerine çalışarak ekmek götürüyor değil mi? Yani merak ettiğimiz bu acele neden? Neden sürekli verilen bir hizmet karşısında ya vatandaşlar ya da esnaflar mağdur ediliyor.

Dediğim gibi biz hizmetlere karşı değiliz. Sarayönü’ne yeni ve modern bir otogar yapılmasını hepimiz istiyoruz. Ama eski alanın yıkımı başlatılmadan önce, en azından yeni otogarın bulunduğu alan bari temizletilseydi.

Ayrıca geçici olarak otogar haline getirilen Sarayönü Belediyesi Eski Düğün Salonu da, geçici de olsa otogar için uygun bir yer değil. Zaten dar ve işlek bir cadde olan Yalçın caddesi, bir de otogarın kurulması ile birlikte iyice sıkışık bir vaziyette. Bir de üstüne Eski Belediye Düğün Salonunun geçici otogar yapılması ile birlikte, evlenen çiftlerimizin kına organizasyonlarını düzenleyebilecekleri bir alan da kalmadı. Yeni Düğün Salonunda yapabilirler denilebilir. Tamam kabul ama Eski Düğün Salonunun kira ücreti bin lirayken, yeni düğün salonun kira ücreti 4 bin lira. Gerçi vatandaşların ekonomileri biraz olsun düşünülseydi, faaliyete geçmeden önce mutlaka istişare edilirdi.

Ekonomik olarak darboğazdan geçtiğimiz bu günlerde, yetkililerimizin artık daha fazla vatandaşları ve esnafları düşünmeleri gerekiyor. Yapılan projelere ve yatırımlara tabiki kimse karşı değil, ama bazı projelerin zamanlaması hayati önem taşımakta. Umarım yetkililerimiz bundan sonra ki adımlarında bu sıkıntıları farkında olup, ona göre bir planlama yaparlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.