Yerli ve milli çeşitler göz doldurdu

Yerli ve milli çeşitler göz doldurdu
Yerli ve milli tohumların yaygınlaştırılması ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Altınekin Akköy Mahallesinde kurulmuş olan Konya ekmeklik buğday çeşidinin tarla günü yapıldı.

İlk gözlemlere göre çeşitler, bölgemizde Mart ve Nisan aylarında yaşanan kuraklığa dayanıklı olduğu gösterdi. Birçok lokasyonda üretici tarafından beğeni kazandı. Tarla gününde tanıtımı yapılan Bahri Dağdaş U.T.A.E.M. ne ait İkonya ekmeklik buğday çeşidi, iklim değişikliğinin etkilerinin fazlaca gözlemlendiği bölge için son yıllarda ıslah edilmiş çok önemli çeşitlerden birisi olarak ön plana çıktı.

yerli-ve-milli-cesit-1.jpg

2024 yılında da Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü ile 3 türde 14 çeşitle 20 lokasyonda 220 dekar alanda demonstrasyon kuruldu. Deneme ekimlerine ait verilerin hasat işleminin tamamlanması akabinde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

yerli-ve-milli-cesit-2.jpg

Programa İl Müdür Yardımcısı İbrahim Töke, İl Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş, Bahri Dağdaş U.T.A.E.M. Müdür Yardımcısı Birol Ercan, Koordinasyon ve Tarmsal Veriler Şube Müdürü Haydar Kurt, Altınekin İlçe Müdürü Murat Harmankaya, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, İlçe Müdürleri, teknik personel, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve üreticiler katıldı.