YRP Genel Merkezi Çumra Belediyesi’ne nota verdi!

YRP Genel Merkezi Çumra Belediyesi’ne nota verdi!
Çumra Belediyesi’nin 3 gün sürecek Tarım Bayramı’nda düzenlediği konserler halkın tepkisine neden olunca, YRP Genel Merkezi belediyeye “Milli Görüş’ün kalesi Konya Ovası’nda bu konserin işi ne Başkanım?” diye nota vererek konserlerin iptal edilmesini istedi

Konya’nın Çumra ilçesinde Yeniden Refah Partili (YRP) belediyenin düzenleyeceği konser tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, tepkilerini “Milli görüş bu olmamalı” sözleriyle dile getirdi.

Yeniden Refah Partili Çumra Belediyesi, daha önce 29-31 Ağustos tarihlerinde Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı programı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Ancak, belediyenin program kapsamında 29 Ağustos’ta düzenleyeceği Ahmet Uçar, 30 Ağustos’ta gerçekleştireceği Alp ve 31 Ağustos’ta düzenleyeceği ücretsiz Aysel Yakupoğlu konserleri tepkilere neden oldu.

STK platformları ve vatandaşlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda konser afişinin üzerine “konser istemiyoruz” yazarak “Müslüman kardeşlerimiz kan ağlarken ilçemizde konser eğlencesini uygun görmüyor ve iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

HALK TEPKİSİNİ SOSYAL MEDYADAN DİLE GETİRDİ
Çumra halkı, tepki dolu paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
“26 hazirandaki programı Filistin için iptal eden belediyemizi tebrik etmiştik. Şimdi Filistin’deki zulüm sona mı erdi de sanatçı tutup konser veriyoruz? Ya da çiftçinin malının para etmeyişini, mahsulün tarlada kalışını mı kutluyoruz? Nereden bakarsan bak bu konser iptal edilmeli.

Hani siz şehitlere üzülüyordunuz, hani imanlı şuurlu gençlik diyordunuz. Hepsi yalanmış. Utanmalısınız.

26 Haziran’da Filistin bahanesi ile Çumra’nın kuruluşu etkinliği yapma!!! Sonra bir ayda ne değişti de sazlı sözlü Tarım Fuarı derdine düştün. Asfaltını bozduğun tozlu yollardan da gidersin artık.

Takke düştü kel göründü, hala katledilen çocuklar var. Bu neyin aymazlığı, hiç utanmıyorsunuz. 3 ay önce yapma, şimdi yap. Demek ki dert o değil. Dert başka, resmen ikiyüzlülük…

İslam’ın umdelerini kenara bırakmışsınız belli. Ceddiniz asırlarca bir cevher gibi taşıyıp size tevarüs ettirdiği ‘yas evine hürmet adabını’ nereye bıraktınız? Saraylarının kapısında ‘Ye’vi ileyhi mazlum’ yani ‘tüm mazlumların sığınağı’ yazan Osmanlı’nın ahfadı? Gazze bizim evimiz, mahallemiz, kanayan yaramız, canımız, nazenin bir uzvumuz. Acısı acımız… Konserleri istemiyoruz.”

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL MERKEZİ KARIŞTI
İlçe halkı YRP’li Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın’ın konserleri iptal etmesini isterken konunun sosyal medyada infial yaratması partinin genel merkezini harekete geçirdi. Olaya müdahil olan Ankara “Konseri iptal edin” uyarısında bulundu.

YRP Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Çumra Belediye Başkanı’na nota çekti.

Güner, paylaşımında, “Bizim konserle, festivalle işimiz yok. Tarım ve hayvancılığın da şarkıyla, türküyle işi yok. Milli Görüş’ün kalesi Konya Ovası’nda bu konserin işi ne Başkanım? Rantçı belediyecilik yok dedik. Örgütçü belediyecilik yok dedik.

Heykelci belediyecilik yok dedik. Ahlaklı belediyecilik var dedik. Çumra Belediyesi halkın sesine ve vicdanına kulak vermeli, Gazze’de katliam devam ederken, acımız içimizi dağlarken “halk konseri” adı altındaki bu etkinliği iptal etmelidir” dedi.