YRP Konya’da deprem! Belediye başkanı ve 6 meclis üyesi istifa etti

YRP Konya’da deprem! Belediye başkanı ve 6 meclis üyesi istifa etti
Yeniden Refah Partisi Konya’da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hemen ardından başlayan istifalara bir yenisi daha eklendi. Seçimlerde rekor oy alan Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz 6 meclis üyesi ile birlikte partisinden istifa etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın önceki gün partisinden istifa ettiğini açıklamasının ardından Yeniden Refah Partisi’nde bir istifa haberi de Konya’dan geldi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerde yüzde 59,51 oyla seçilen Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Başkan Yılmaz istifasını “En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Belediye Meclis Üyeleri de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız. Bu kararın ilçemize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasıyla duyurdu.

"GÖNÜL AKDİMİZE SADIK KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde büyük bir teveccühle Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak seçimi kazandık. Çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareketle halkımızın taleplerine ve çağrılarına her daim öncelik gösterdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren hep şeffaf olduk ve ilçemizin durumu ile yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi değerli vatandaşlarımızla paylaştık. Gönül akdimize her daim sadık kaldık ve kalmaya devam edeceğiz.

Bizlere kucak açan, sevgisini ve desteğini esirgemeyen hemşerilerimiz için hizmet ve çalışma aşkıyla çıktığımız bu kutlu yolda, hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; ilçemizin gelişmesi için aşkla, muhabbetle, projelerle gönüllere girerek elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.”

YRP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DE İSTİFA ETTİ
Yılmaz ile birlikte altı meclis üyesi de partiden istifa etti.
Geçtiğimiz haftalarda YRP'li 9 belediye başkanı AKP'ye katılmış, dün ise Şanlıurfa Belediye Başkanı Gülpınar YRP'den istifa etmişti.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?
Mehmet Ali Yılmaz, 1978'de Yalıhüyük'te doğdu. İlk ve Orta Öğrenimimi Yalıhüyük'te, Lise Öğrenimini Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde, Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladı. Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yılmaz 1995 Yılında Seydişehir'de Refah Partisi Gençlik Kollarında görev aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002 yılında kurulduğu tarihten itibaren İstanbul Bağcılar Yüzyıl Mahallesi yönetimi ve 2009-2018 yılları aası Bağcılar İlçe Yönetiminde aktif görevlerde bulundu. 2019 yılı yerel seçimlerinde Konya Bozkır İlçesinde Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

2010 yılında İstanbul Yalıhüyük'lüler Derneği Kurucu Başkanlığının yanında 8 yıl dernek başkanlığını yürüttü. Bu görevi ifa ederken İstanbul Bozkırlılar Derneği Genel Sekreterliği Başkan Yardımcılığına devam etti. Bunların yanı sıra KONSİAD (Konyalı İş Adamları ve Sanayicileri Derneği), Zeydef (Zeytinburnu Dernekler Federasyonu) gibi STK'larda değişik görevlerde bulundu.

Saraciye alanında (Çanta, kemer, cüzdan) üretim ve toptan satış üzerine İstanbul'da firması bulunuyor. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği başta olmak üzere değişik kademelerde görev aldı.

İSTİFALAR SEÇİMİN ERTESİ GÜNÜ BAŞLAMIŞTI
Türkiye genelinde beklediği sonucu alamayan Yeniden Refah Partisi’nde kopuşlar 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin hemen ertesi gününde başlamış, Konya'daki seçimlerde Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanan Yeniden Refah Partisi’nin İl Başkanı Temel Peker, büyükşehir belediye başkan adayının ikinci olmasına rağmen 1 Nisan günü istifa etmişti.

Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Köseoğlu’nun yüzde 23,46 oy aldığını ve yüzde 35 oy oranı hedefine ulaşamadığı için sorumluğu üzerine bu kararı aldığını açıklamıştı.

İl Başkanı Peker’in ardından 25 nisan tarihinde yüzde 47,29 oranında oy alan Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, halka daha iyi hizmet verebilmek amacıyla istifa ettiğini duyurmuş, 27 nisanda ise partinin il teşkilatından 100'ü aşkın parti mensubu, Yeniden Refah Partisinin Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığı ve koptuğunu belirterek üyeliklerinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Devam eden süreçte ise 13 mayısta Yeniden Refah Partisi Karatay İlçe Başkanı İhsan Aydoğdu ve 24 teşkilat üyesi parti yönetimiyle fikir ayrılıkları ve siyasi görüş farklılıklarını gerekçe göstererek toplu halde istifa etti. Yeniden Refah Partisi’nin Konya’da devam eden istifa furyasına 3 haziran tarihinde kurucular kurulu üyesi Abdullah Azimli de katıldı. Azimli, parti içinde fitne olduğu gerekçesiyle istifa ettiğini ifade ederek, Birlikte İleri Derneği’ne katılacağını bildirmişti.

Yeniden Refah Partisi Altınekin İlçe Başkanı Osman Cankurt 28 temmuzda, Doğanhisar İlçe Başkanı Ülfet Karanfil de 15 ağustosta istifalarını açıklamış, bu istifalar parti içinde büyük şaşkınlıkla karşılanmıştı.