Zafer Partisi'nin kadın il başkanından kadın cinayetlerine dikkat çeken eylem

Zafer Partisi'nin kadın il başkanından kadın cinayetlerine dikkat çeken eylem
Zafer Partisi Konya İl Başkanlığı, Türkiye'nin önemli sorunlarından biri haline gelen kadın cinayetleri ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla Zafer Gedavet Yürüyüş Alanı'nda bir stand açtı.

Türkiye’de son dönemde en yakıcı sorunlardan biri haline gelen kadın cinayetleri ve çocuk istismarının önüne bir türlü geçilemiyor. Ülke genelinde neredeyse her gün bir kadın cinayeti veya çocuğa yönelik suç vakalarıyla karşılaşılıyor. Adalet sistemindeki aksaklıklar bu suçların önlenmesini zorlaştırıyor. 2024 yılının başından Ekim ayına kadar Türkiye’de 296 kadın cinayeti işlenirken, aynı dönemde 184 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla Zafer Partisi Konya İl Başkanlığı, Zafer Meydanı Gedavet Yürüyüş Alanı’nda bir stand açtı. “Ben kurban değilim, yaşamak istiyorum” temalı standa, Zafer Partisi Konya İl Başkanı Emine Binnur Bulgan, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“KADININ ÖLDÜRÜLMEDEĞİ GÜN YOK”

Burada yapılan açıklamada kadınların, şiddet sarmalının her gün daha da arttığı bir ülkede yaşamak zorunda bırakıldıklarına dikkat çekildi. Açıklamada, “Aziz Türk Milleti; her gün yüzlerce kadının şiddet gördüğü, onlarca çocuğun cinsel istismara uğradığı bir ülkede yaşamak zorunda olan kadınlarız biz. Yaşamak da değil sadece, mücadele etmek, kavga vermek, kendimizi her an savunmak zorunda olanlarız!

Türkiye’de artık kadın öldürülmediği bir gün bile yok. Kadına yönelik şiddet vakası yaşanmayan bir günümüz yok. Geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın cinsel istismara, şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Bir de ne yok biliyor musunuz? Kadınların ve çocukların canına, hayatına kastedenlerin serbest kalmadıkları, ön kapıdan alınıp arka kapıdan salınmadıkları bir gün bile yok!” ifadeleri kullanıldı.

“KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ”

Kadın cinayetleri ve çocuğa yönelik cinsel istismarın önüne geçebilmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Gelecek ellerimizde, görev omuzlarımızdadır arkadaşlar, gelecek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerine canı pahasına bağlı kadınlardadır.

Bugün Türkiye’nin 81 ilinin meydanlarında toplandık ve bir kez daha söz veriyoruz! Çağrımız onurlu, direngen Türk kadınlarına; Zafer Partisi kadınların öldürülmediği, çocuklarımızın güvenle sokaklarında oynayıp okullarında eğitim gördükleri bir memleket için görev başında.

Gelin bu kutlu mücadeleye omuzdaşlık edin, katillerden ve işbirlikçilerden hesabı birlikte soralım. Gelin kadın cinayetlerinin, çocuk istismarının olmadığı aydınlık Türkiye’yi mücadeleci ellerimizle birlikte inşa edelim!” denildi.

Zafer Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen stand açılışının ardından vatandaşları bilinçlendirmek ve şiddetin her türlüsünün önüne geçilmesini sağlamak maksadıyla “Ben kurban değilim, yaşamak istiyorum” ifadelerinin kullanıldığı broşürler dağıtıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.