Zeytinyağı ve ayçiçek yağına zam!

Zeytinyağı ve ayçiçek yağına zam!
Marketlerin yıl sonu yaklaşırken başlattığı zam furyası zeytinyağı, ayçiçek yağı, süt ürünleri gibi temel gıda maddeleri ile temizlik ürünlerinin fiyatını artırdı.

Gıda fiyatlarına gelen zamların sonu gelmiyor. Son olarak ayçiçek yağı, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, çay, şeker, tuvalet kâğıdı ve peçeteler ile ev ve kişisel temizlik ürünlerine zam geldi.

Asgari ücret maratonunun yaklaşmasıyla marketlerde etiket değiştirme mesaisi hızlı başladı. Raflardaki birçok ürünün fiyatı değiştirildi. En fazla etiketi değişen ürünler ayçiçek yağı, zeytinyağı, peynir, süt ve süt ürünleri, çay ve şeker, tuvalet kâğıdı ve peçeteler, ev temizlik ürünleri oldu.

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz yıl asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla marketlerde yaşanan günlük etiket değişimlerini önlemek için denetim başlatsa da marketler arasında fiyat farklılıkları oluştu. Aynı bölge, hatta caddedeki iki ayrı markette aynı ürünün fiyatında 50 TL’nin üzerinde fiyat farkları olduğu görüldü.

Marketlerde zam furyasının yeniden başlaması tepkilere neden oldu. Vatandaşların, özellikle temel gıda ürünlerindeki zamlar dikkat çekerek, denetimlerin artırılmasını istedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.