Zor şartlarda çalışıyorlar

Zor şartlarda çalışıyorlar
Dağlık bölgelerde hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan aileler zor şartlar altında üretime destek oluyorlar. Hayvanlarına yeni otlaklar bulmak için bölge bölge gezen üreticiler, adeta doğaya karşı meydan okuyorlar. Konya meraları da göçer ailelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

zor-sartlarda-calisiyorlar-2.jpg

Tarım ve Gıda İl Müdürü Duran Seçen, Bozkır'da göçer hayvancılık yapan üreticileri çadırında ziyaret etti. Zorlu şartlarda üretim yapan üreticilere teşekkür eden İl Müdürü Seçen, ilimiz ve ülkemiz hayvancılığında meraların verimli kullanılması ve üretime katkı sağlanması açısından göçer hayvancılığın önemli olduğunu belirterek İl ve İlçe müdürlerinin ise destek, hibe, teknik ve sağlık hizmetleri ile üreticilerin her daim yanında olduğunu söyledi.

zor-sartlarda-calisiyorlar-3.jpg

Konakladıkları bölgelerde internet ve iletişim imkanlarının artması ile artık gençlerin de göçer hayvancılığa ilgi duymaya başladığını ve bu işe yöneldiğini ifade eden besiciler ise, otlak alanların kullanımında sağlanacak kolaylıklarla göçer hayvancılığın gençler tarafından tercih edileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.