15 Temmuz: Vatan Aşkı ve Demokrasi Mücadelesidir

15 Temmuz: Vatan Aşkı ve Demokrasi Mücadelesidir
Şehit Gazi Sendikası Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü ve 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz tarihin en karanlık ve en onurlu anlarından birini yaşandığını ifade eden Şehit Gazi Sendikası Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez; “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, aziz milletimizin sarsılmaz iradesi ve vatan sevgisi sayesinde bertaraf edildi. Bu tarihi gece, milletimizin demokrasiye ve bağımsızlığa olan bağlılığının en somut göstergesiydi.” dedi

Gelmez mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz gecesi, sokaklara dökülen milyonlarca vatansever, tanklara ve mermilere karşı göğsünü siper ederek demokrasiyi savundu. Ellerinde bayraklarla, dillerinde dualarla meydanlara inen kahramanlarımız, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarını bir kez daha haykırdı. O gece, şehitlerimiz ve gazilerimiz, vatan uğruna canlarını feda ederek, milletimizin geleceğine ışık tuttu.

Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Onların fedakarlıkları, milletimizin birliği ve beraberliği için birer mihenk taşıdır. Her bir şehidimiz, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin teminatıdır. Onların aziz hatıraları, kalbimizde ve tarihimizde ebediyen yaşayacaktır.

15 Temmuz, yalnızca bir direnişin değil, aynı zamanda yeniden doğuşun sembolüdür. Bu hain girişim, milletimizin kenetlenerek nasıl bir güç haline geldiğini tüm dünyaya gösterdi. O gece, Türk milletinin destansı direnişi, demokrasinin ve milli iradenin en büyük zaferi olarak tarihe geçti.

Bugün, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin ebedi yurdu olarak kalacaktır. Bu bilinçle, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan sevgisiyle dolu bir şekilde geleceğe yürüyeceğine inancımız tamdır.

Şehit Gazi Sendikası Konya İl Başkanı olarak, 15 Temmuz’un anlam ve önemini unutturmamak, şehitlerimizi ve gazilerimizi daima anmak, onların emanetine sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimize bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.