20 Katı Başvuru Alan Savunma Sanayisi Mühendislik Programı

20 Katı Başvuru Alan Savunma Sanayisi Mühendislik Programı
ASELSAN Konya ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen 50 hafta sürecek Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı'na 1000'den fazla mühendislik öğrencisi başvurdu.

Milli Yetkinlik Hamlesi çerçevesinde, savunma sanayisinde kariyer hedefleyen genç mühendis adaylarına yönelik açılan programda, 2024-2025 akademik yılında bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik, mekatronik ve makine mühendisliği bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yaptı.

Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı, katılımcılara sektörü yakından tanıma imkanı sunacak. Eğitimler, Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya Laboratuvarı'nda gerçekleştirilecek. Program boyunca katılımcılar, ASELSAN Konya mühendislerinden mentörlük alarak hem teknik becerilerini geliştirecek hem de iş hayatına hazırlanacak.

Kapsül Teknoloji Platformu Koordinatörü Emre Genç, programın resmi tanıtımının yapıldığını belirtti. Genç, ASELSAN mühendis ve uzmanlarının savunma sanayisindeki deneyimlerini paylaştığı bu programda, katılımcılara mühendislik mesleğinin önemi anlatıldığını ifade etti. Katılımcıların sektör dinamikleri hakkında bilgi edineceklerini ve savunma sanayisindeki profesyonellerle birebir etkileşim kurma fırsatı bulacaklarını sözlerine ekledi.

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında hazırlanan programa gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Genç, "50 hafta süren müfredatla eğitimleri tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta başlayacak. Bunun sonunda savunma sanayine hazır mühendis adayları yetiştirmiş olacağız. Bu mühendislik müfredatı üzerine ASELSAN Konya ile yaklaşık olarak 2 yıldır çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Genç, kurulan laboratuvarda savunma sanayisinde kullanılan ürünlerin yer aldığını ifade etti.

Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı başvuruların web sitesi aracılığıyla alındığını aktaran Genç, şunları kaydetti:

"Savunma sanayisine bu kadar hevesli gençlerin olduğunu bilmiyorduk. Başvuru sayısı 1000'in üzerine çıktı. Programa 50 öğrencimizle başlamış olacağız. Savunma sanayisinin her yıl artan istihdamına hazır adayları yetiştirmek istiyoruz. Bu projeler, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli Yetkinlik Hamlesinin vizyonuyla hedeflere ulaşacak."

Genç, başvuruları devam eden eğitim programının, kasımda başlayacağını bildirdi.

Öğrencilerden Hale Gülsüm Demirel de savunma sanayisinde genç yeteneklere önem verilmesinin heyecan verici olduğunu belirterek, "Savunma sanayisinde kariyer hedefim var. ASELSAN ve diğer büyük şirketlerde çalışmak için hevesli olan gençlerden biriyim." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.