Altında çeyreğin de çeyreği çıktı

Altında çeyreğin de çeyreği çıktı
Düğünlerin vazgeçilmezi çeyrek altın, ekonomik kriz nedeniyle tahtını çeyreğin de çeyreği altına bıraktı. Artık ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar, 600 TL değerindeki 0.25 gramlık hediyelik altınları tercih ediyor

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, evlenecek çiftleri de kara kara düşündürüyor. Düğünlerde yakınlarına altın takacaklar ise artan fiyatlar nedeniyle çeyrek altın takmakta zorlanıyor.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların düğünlerde çeyrek altın takma dönemi artık çok gerilerde kaldı. Çeyrek altın almaya gücü yetmeyenlerin imdadına kuyumcular yetişti. Vatandaşlar artık düğünlere 0.25 gramlık minik altın alarak gidiyor.

Kuyumcularda şu sıralar 600 liradan satılan 0.25 gram ağırlığında ve tırnak büyüklüğündeki minik altınlar düğünlerin vazgeçilmezi oldu. Vatandaşlar geleneksel olarak çeyrek altın alarak gittikleri düğünlere artık 0.25 gramlık minik altınlarla gitmeye başladı.

Artan altın fiyatları karşısında vatandaşların artık daha ucuz olan hediyelik altına yöneldiğini ifade eden kuyumcular, düğün sezonu başlamasına rağmen eski yıllardaki hareketliliğin olmadığını söyledi. İnsanların artık çeyrek, yarım tüm altın alamadığına dikkat çeken esnaflar, son olarak çıkan 0,25 gramlık altınların en çok tercih edilen altın türü olduğunu kaydetti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.