Antik Mısırlılardan geldi. Bu gebelik testi 3500 yıllık! Hem hamileliği belirliyor hem cinsiyeti
Antik Mısır'da yapılan hamilelik testi, doğruluk oranıyla şaşırtırken günümüz teknolojisine de meydan okuyor.
Mısır’da 1898 yılında bulunan Kahoun Papirüsü, 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler ortaya çıktı.
Papirüslerden elde edilen bilgilere göre 3500 yıl önce Antik Mısır’da bir kadının hamile olup olmadığını öğrenmek için tahıl, özellikle de arpa ve buğday kullanıldığı belirlendi. Buna göre, bir kadının hamile olup olmadığını anlamak için birinde arpa, diğerinde buğday olan iki farklı torbaya idrar yapması gerekiyor. Eğer idrar sonrası her iki torbadaki tahıllar da çimlenirse, kadının hamile olduğu anlaşılıyor ve buna göre hareket ediliyor.
ARPA-BUĞDAY TESTİ BEBEĞİN CİNSİYETİNİ DE GÖSTERİYOR
Öte yandan bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için kadının yapması gereken sadece hangi tahılın daha önce çimlendiğine bakmaktı. Eğer arpa daha çabuk çimlenirse bebek erkek, buğday daha önce çimlenirse kız bebek dünyaya geliyordu.
Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün belirttiğine göre, 1963 yılında yapılan bir çalışma, bu yöntemin hamileliği belirlemede yaklaşık yüzde 70 doğruluk oranına sahip olduğunu gösterdi.
5 bin yıl önce kurulmuş bir uygarlık için harika bir başarı ancak bebeğin cinsiyetini tahmin etmede pek de başarılı değildi. Modern hamilelik testleri, insan koryonik gonadotropin (hCG) adlı bir hormonu algılayabilen proteinlere dayanırken, bilim insanları bu eski testin iyi işlediğini, çünkü bir kadının idrarındaki yüksek östrojen seviyelerinin tohumların büyümesine yardımcı olmuş olabileceğini düşünüyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.