Atık kıyafetlerden moda ihtişamına: Geri dönüşümde tasarım şöleni

Atık kıyafetlerden moda ihtişamına: Geri dönüşümde tasarım şöleni
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, "Sıfır Atık Projesi" çerçevesinde kullanılmayan kumaş ve kıyafetleri yeniden tasarlayarak, her birinin kendine özgü bir hikayesi olan tasarımlar ortaya çıkardılar.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fuaye alanında, Uluslararası Sıfır Atık Günü’ne özel olarak düzenlenen "Yenide'im" adlı sergi büyük ilgiyle açıldı. Bu sergi, üniversitenin Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin, atık kumaşlardan ürettikleri özgün tasarımları sergilemek için bir araya geldiği önemli bir etkinlik oldu. Sıfır atık bilincinin oluşturulmasına katkı sağlayan bu proje, aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılıklarını ve tasarım becerilerini geliştirmelerine de olanak tanıdı.

atik-kiyafetlerden-moda-ihtisamina1.jpg

Sergiye ilişkin bilgi veren Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menekşe Sakarya, sergide yer alan tasarımların her birinin öğrencilerin yaşamlarında iz bırakan farklı hikayelere dayandığını ifade etti. Sakarya, "Açtığımız sergide birkaç dersin çıktısı var. Öğrencilerimizle, pandemi ve deprem sürecinde yaptığımız tasarımlar da yer alıyor.

atik-kiyafetlerden-moda-ihtisamina2.jpg

Bu tasarımlar, öğrencilerin o dönemde yaşadıkları zorlukları ve etkilenimlerini yansıtıyor. Her bir tasarım, farklı bir temaya dayanıyor ve öğrencilerimizin bu temalarla bağ kurarak tasarımlarını şekillendirdi. Tasarımlar tamamen sürdürülebilirlik üzerine odaklandı ve atık kumaşlardan yapıldı. Bu sayede, hem öğrencilerimizin tasarım yapma becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak hem de elde kalan kumaş atıklarını değerlendirmek en büyük amacımızdı" dedi.

atik-kiyafetlerden-moda-ihtisamina3.jpg

Öğrencilerin hazırladığı 15 tasarım, fuaye alanında 7 gün boyunca sergilenecek ve ziyaretçilere sıfır atık bilincinin yanı sıra sürdürülebilir tasarımın önemini de gösterme fırsatı sunacak. Sergi, atık kumaşların sanata dönüşmesinin yanı sıra, genç tasarımcıların çevreye duyarlı yaklaşımlarını ve yaratıcı potansiyellerini de gözler önüne seriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.