Bankaların EFT oyunu ortaya çıktı! Kredi çekecekler şokta

Bankaların EFT oyunu ortaya çıktı! Kredi çekecekler şokta
Bankaların, konut kredisi çekenlerden aldığı hayat sigortası, ekspertiz ücreti, DASK ve damga vergisi gibi zorunlu masraflara bir yenisi daha eklendi. Bankaların kredi işlemlerinde yaptığı EFT oyunu-şikayetlerle ortaya çıktı. İşte EFT adı altında kesilen paranın nedeni…

Bankalar, gerçekleştirdiği her bir işlem için vatandaşlardan kesinti yapıyor. Bankaların bu işlemlere eklediği yeni kesinti sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çoğu konut kredilerine başvuruda bulunuyor. Yüksek faizleriyle dikkat çeken konut kredileri, şimdi de bankaların EFT ücretleri konusuyla gündemde.

Konut kredisi başvurularında hayat sigortası, ekspertiz ücreti, DASK ve damga vergisi gibi zorunlu masrafları tahsil eden bankaların şimdi de EFT ücreti altında başvuru sahibinden ücret kesintisi yaptığı yapmaya başladığı bildirildi.

Kredi çekmek isterken EFT kesintisiyle karşılaşan vatandaşlar, sosyal medya platformlarında ve şikayet sitelerinde tepkisini dile getirdi.

Şikayetlerde, bankaların uygun bulduğu kredi miktarını kişi adına açılan hesaba aktardıktan sonra, buradan yapılan EFT işlemleri sırasında banka tarafından ek bir ücret kesildiği ortaya çıktı.

Bu kesintinin özellikle 1 milyon TL gibi yüksek tutarlı krediler için 1000 TL civarında olduğu öğrenildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ