Başkan Altay açıkladı: Konya Büyükşehir'in SGK'ya borcu yok!

Başkan Altay açıkladı: Konya Büyükşehir'in SGK'ya borcu yok!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin gündemindeki borçlu belediyeler tartışması ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Altay, “Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP lideri Özgür Özel'e seslenerek CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarını ödemesi çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan’ın "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene 'bedava traktör vereceğiz’ demek kolaydır. Zor olan ahdine sadık kalmaktır" açıklamasına Özel ise borçlu büyükşehir belediyelerini açıklayarak Erdoğan’ı CHP belediyelerini mali baskı altına alarak iş yapamaz hale getirmekle suçlamıştı.

“KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK BÖYLE BİR ŞEY”
AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Sigortalar Kurumu'na hiç borcu olmadığını söyledi. Altay, “Konya modeli belediyecilik tam da böyle bir şey” dedi.

Altay, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Belediyelerin SGK borçları gündemdeyken küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır. Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey.”

BAKAN IŞIKHAN EN BORÇLU 5 BELEDİYEYİ AÇIKLAMIŞTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.

Bakan Işıkhan, “İşte en borçlu 5 belediye” ifadeleriyle, şu verileri paylaştı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi 5,7 milyar lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar lira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesi 3 milyar lira ve Şişli Belediyesi 1,8 milyar lira.”