Bu Belediye dilencilere geçit vermiyor

Bu Belediye dilencilere geçit vermiyor
Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gece gündüz sürdürdüğü denetimlerle vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar eden dilencilere göz açtırmıyor. Dilencilere bulunduğu bölgede gerekli müdahaleler yapılarak cezai müeyyideler uygulanıyor

Gerçekleştirilen denetimler hakkında değerlendirme yapan Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar: “Zabıta ekiplerimizle şehrimizde huzurlu ve mutlu yaşam ortamını sağlama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın dini ve vicdani duygularını istismar eden dilenciler hakkında yasal işlemleri gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde davranışlar sergileyen dilencilere karşı dikkatli ve duyarlı olmanın vatandaşlık görevi olduğuna işaret eden Başkan Akpınar: “Yapılan araştırmalar sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza belediyemiz ve devletimiz tarafından gereken yardımlar yapılmaktadır. Ancak bunun yerine dilenciliği meslek edinerek özellikle çocuklar ve engelliler üzerinden menfaat sağlamaya çalışanlara tahammülümüz yoktur. Bu konuda verilecek her taviz karşımıza yeni dilenciler çıkaracak, çocuk ve engelli istismarını da artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ