Çiftçiler bahar yağmurlarıyla nefes aldı

Çiftçiler bahar yağmurlarıyla nefes aldı
Sarayönü'nde kış aylarında beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi, çiftçileri endişelendiriyordu. Umutlarını bahar yağmurlarına bağlayan çiftçiler, geçtiğimiz hafta düşen yağışlarla rahat bir nefes aldı.

Meteorolojik verilere göre, Konya Ovası’nda kış ve bahar ayları yağışları geçtiğimiz yıllara en az seviyede gerçekleşti. Vatandaşları ve özellikle çiftçileri endişelendiren bu durum son günlerde yağan yağışlarla sona erdi.

Nisan sonu ve Mayıs ayı ile başlayan yağışlar Sarayönü'nde kuraklıkla mücadele eden çiftçilere adeta bir nefes aldırdı. Bahar yağmurlarının tarlalara armağanı olan bereket, çiftçilerin yüzlerini güldürdü.

Sarayönü'nde yaşayan çiftçiler, bahar yağmurlarının ürünlerine olumlu etki ettiğini vurguladılar. Kış aylarında kar yağışının az olmasına rağmen, son günlerde yağan yağmurlarının tarlalara yaşam verdiğini dile getirdiler.

ciftciler-bahar-yagmurlariyla-nefes-aldi-1.jpg

Çiftçiler, "Nisan yağmurları gerçekten kurtarıcımız oldu. Tarlalarımızın yeşermesi için bu yağmurlara ihtiyacımız vardı. Sapa kalkmış ekili alanlarda yağışlar biraz daha gecikse hububatlar yanmaya başlayacaktı Şu an tarlalarımız güzel bir görüntüye kavuştu. Baharın bereketiyle bu yıl verimli bir sezon geçireceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Koçak: "Yağışlar yeniden umudu yeşertti"

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, bahar yağmurlarının tarım ve hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Koçak, "Bahar yağmurları, uzun süren kuraklık döneminin ardından çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bu yağmurlarla birlikte tarım ürünlerimizin büyümesi ve verimliliğinin artması beklenmektedir. Ayrıca su kaynaklarının yeniden canlanmasıyla hayvancılık faaliyetleri de olumlu yönde etkilenecektir" dedi.

ciftciler-bahar-yagmurlariyla-nefes-aldi-2.jpg

Koçak ayrıca çiftçilere sulama konusunda da uyarılarda bulunarak, "Yağışlarla birlikte tarım ürünlerinin su ihtiyacı da karşılanmış olabilir. Ancak sulama gereksinimi devam eden bölgelerde israf edilmemesi ve etkin bir sulama yöntemi kullanılması önemlidir" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.