Çocuğunuza bu kötülüğü yapmayın! Felç ve kalp krizine götürüyor

Çocuğunuza bu kötülüğü yapmayın! Felç ve kalp krizine götürüyor
Çocukların asla vazgeçmediği abur cuburların aslında ölüm saçtığı ortaya çıktı. Yapılan bir araştırma, sürekli abur cubur yiyen çocukların felç ve kalp krizi riskiyle karşı karşıya olduğunu gösterdi

Şeker, çikolata, bisküvilerin albenisi çocukları büyülüyor ve modern yaşam tarzı, ambalajların cazibesi ile reklamlar, çocukları abur cubur yemeye yöneltiyor.

Ancak her fırsatta ambalajlı ürünlerin zararlarına dikkat çeken uzmanlar, bu tür atıştırmalıklarla büyüyen çocuklarda erken yaşlarda yüksek kalori ve damar sertliği görüldüğünü, buna bağlı ölüme sebebiyet veren hastalıklar yaşandığını vurguladı.

Uzmanlara göre, çocukları yüksek kalorili, yağlı ve şekerli diyetlerle beslemek, ergenlik döneminde kan damarlarına zarar verebiliyor. Yapılan yeni bir araştırma, daha fazla kalori, yağ ve şeker tüketen gençlerin 17 yaşında daha sert arterlere sahip olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan, sebze, meyve, fasulye, baklagiller, balık ve Akdeniz tipi diyetle beslenen çocuklarda arter sertleşmelerinin daha az olduğu gözlendi.

ERGENLİK DÖNEMİNDE YÜKSEK KOLESTEROL ÖLÜM SEBEBİ
British Journal of Nutrition'da yayınlanan araştırma, 4.700'den fazla çocuğun verilerini içeriyor. 7 ila 10 yaşları arasında yüksek kalorili, yağlı ve şekerli diyet uygulayan çocukların, 17 yaşında daha sert arterlere sahip oldukları belirlendi.
Akdeniz diyeti uygulayan çocuklarda ise 17 yaşında arter sertliğinin daha az olduğu gözlemlendi.

Bristol Üniversitesi'nden Dr. Genevieve Buckland, araştırmalarının çocukluk döneminden itibaren dengeli beslenme alışkanlıklarının önemini vurguladığını belirtti.

Kalp sorunları riskini azaltmak adına bu alışkanlıkların geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Ayrı bir çalışma da ergenlik dönemindeki yüksek kolesterol seviyelerinin erken kalp hasarına ve ölüme neden olabileceğini ortaya koydu.

Bu nedenle uzmanlar, hükümetin abur cubur pazarlamasını engelleyen ve tuz ile şeker içeriğini azaltmaya teşvik eden kapsamlı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.