Doktorlar öneriyor! Bu kişiler asla yumurta yemesin

Doktorlar öneriyor! Bu kişiler asla yumurta yemesin
Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış yumurtanın bazı kişiler için zararlı olabileceği bildirildi. Uzmanlar bu hastalıkları olanların yumurta tüketmemesini öneriyor. Peki kimler yumurta yememeli? İşte doktorlara göre yumurtayı asla tüketmemesi gereken kişiler…

Süper besin olarak tanımlanan ve dengeli beslenmenin olmazsa olmazı yumurtanın faydaları da saymakla bitmiyor.

Kahvaltıların vazgeçilmez ürünü olan yumurta, protein, vitamin, mineral zengini ve antioksidan açısından oldukça zengin bir besin. İçerisinde proteinin yapı taşları olan 9 adet esansiyel amino asit bulunuyor. 1 adet orta boy yumurtadaki toplam protein yaklaşık 6 gram.

Ancak yapılan araştırmalar bu faydalarıyla her uzmanın önerdiği, özellikle diyet ve spor yapanların vazgeçilmezi olan yumurtanın bazı kişilere faydadan çok zarar verdiğini ortaya çıkardı.

BU HASTALIĞI OLANLAR TÜKETMESİN
Doktorların bu kişilere ilişkin listesinin başında ise, kesinlikle kolesterol sorunu yaşayan hastalar yer alıyor. Kolesterol hastalarına yumurta önermeyen doktorlar, özellikle de yumurtanın sarısını asla tüketmemeleri noktasında bu kişileri sıklıkla uyarıyor. Çünkü yumurta, kolesterolü istenmeyen bir şekilde yükseltebiliyor.

Doktorlar bu kişilerin asla yumurta tüketmemesini öneriyor
Doktorların listesinde yer alan bir başka yumurta tüketmemesi gereken kişilerin şeker hastaları olduğunu biliyor muydunuz? Ancak burada bir ayrım yapmakta fayda bulunuyor; kolesterol hastalarına kesinlikle yumurtanın sarısını önermeyen, beyazını da ara ara tüketmekle birlikte çok sık vermeyen doktorlar, şeker hastalarına yumurta veriyor.

Şeker hastalarının yumurta tüketiminde bir sorun görmeyen doktorlar, şeker hastalarını ölçülü yumurta tüketimi için uyarıyor. Çünkü doktorlara göre şeker hastalarının günlük 1 yumurtadan fazlasını tüketmemesi gerekiyor.

ALERJİK REAKSİYON SEBEBİ
Her şeyden önce doktorların yumurta ile ilgili uyarısı; yumurtanın vücuttaki asit, reflü ve pankreatitin harekete geçmesine neden olduğu yönünde oluyor. Bu nedenle mide rahatsızlığı olan kişilerin yumurta ile mesafeli bir ilişkisi olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu kişilere de yumurta tüketimini her zaman önermiyor.

Ancak yumurta tüketiminin önerilmediği bir grup da var ki, kesinlikle önemli! Doktorlar, yumurtanın alerjik bir reaksiyon oluşturabileceğini söylüyor. Bu nedenle alerjiye meyilli olan kişilerin de yumurtadan uzak durması gerekiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ