Dolar ve Euro Haftaya Rekorla Başladı!

Dolar ve Euro Haftaya Rekorla Başladı!
ABD’deki enflasyon verileri ve Fed’in faiz oranlarına yönelik beklentiler, dolar ve euro’yu çarptı. Yatırımcının gözü para piyasalarına çevrilmişken, dolar ve euro’dan yeni rekor geldi. İşte 15 temmuz güncel döviz kurları…

Piyasalarda hareketlilik devam ederken, dolar ve euro haftaya yeni rekorla başladı. Dolar/TL kuru 33,1404'e yükselerek rekor tazeledi.

Türk lirasındaki değer kaybı devam ediyor. Döviz kurları haftanın ilk işlem gününe rekor kırarak başlarken, yatırımcı yönünü dövize çevirdi. Dolar/TL kuru sabah saatlerinde 33,1404’e ulaşarak tarihi rekorunu bir kez daha kırdı.

ABD’de enflasyon verilerinin beklentinin altında açıklanmasının etkisiyle dolar/TL’de yükseliş haftanın ilk gününde de sürdü. Dolar kuru, 09.30 itibarıyla 33,0608’den işlem görürken, Euro kuru ise 36,0608’den işlem görüyor.

ABD ENFLASYON VERİLERİ BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI
ABD'de enflasyon verileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 ile beklentilerden az yükseldi. Ülkede, tüketicilerin yaşam maliyeti, haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 azaldı.

ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon verisi faiz indirimi umutlarını güçlendirirken, Piyasalar Fed'in eylül ayında faiz oranlarını düşürme olasılığını yüzde 87 ile oranlıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ