Ege Denizi'nde iki dakika arayla 2 deprem
Ege Denizi'nde depremler aralıksız sürüyor. İki dakika arayla oluşan depremlerin ardından Anafiya Adası'nda olağanüstü hal ilan edildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremlere ilişkin bilgileri internet sitesinden duyurdu. Buna göre, 18.40 ve 18.42'de merkez üssü Ege Denizi olan 4,6 büyüklüğünde iki sarsıntı kaydedildi.
Depremlerin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.
OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
Ege açıklarında son haftalarda yoğunlaşan sismik hareketlilik nedeniyle Yunanistan'ın Santorini ve Yamurgi adalarından olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından 4,6 şiddetindeki son iki depremle Anafiya Adası'nda da olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.
Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberine göre, Yunanistan Sivil Koruma Genel Sekreteri Vasilis Papayeorgiu'nun kararıyla, Anafiya Adası da olağanüstü hal ilan edilen adalar arasına katıldı.
Ada'daki olağanüstü hal durumu 13 Mart'a kadar sürecek.
Ege Denizi'nde son haftalarda yoğunlaşan sismik hareketlilik nedeniyle Santorini, Yamurgi, Niyos ve Anafiya adalarında eğitime 17 Şubat'a kadar ara verilmişti.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.