Eğlenerek matematik öğreniyorlar

Eğlenerek matematik öğreniyorlar
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Genç KOMEK'in kursları arasında yer alan Oyunlarla Süper Matematik Eğitimi, matematiği eğlenceli hale getiriyor. Genç öğrenciler, oyunlar eşliğinde matematik becerilerini geliştirirken keyifli vakit geçiriyorlar.

Kursta gerçekleştirilen matematik oyunları ile çocuklar, bir şeyleri tekrarlama, eylemler ve fikirler üzerinde ustalık kazanma, soru sorma, akranları ile tartışma ve baskının olmadığı bir ortamda bir sonraki matematiksel kavrama hızlı bir şekilde ilerleme imkanı buluyor. Oyun sürecinde çocuklar matematiksel konu ve kavramları çok sayıda tekrar etme fırsatı buluyorlar. Yapılan tekrarlar çocukların işlem yapma hızlarını artırıyor. Ayrıca oyunu erken tamamlamaları, onlara rakipleri karşısında avantaj sağlayacağından çocuklar çok daha hızlı işlem yapma eğilimi içerisinde oluyor.

eglenerek-matematik-ogreniyorlar-1.jpg

Matematik oyunları çocukların temel matematik becerilerini eğlenceli ve güvenli bir şekilde öğrenmelerine ve uygulamalarına olanak sağlıyor. Oyunlar, çocukların matematiğin zor olduğuna dair algılarını değiştiriyor ve matematik öğrenme sürecinde kendilerini daha rahat hissetmelerine katkıda bulunuyor. Bu bağlamda, temel aritmetiksel becerilerin iyileştirilmesi için tasarlamış olduğumuz oyunlar, çocukları matematiği severek öğrenmelerine katkı sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.