İddianame hazır: Narin cinayetinde bir numaralı sanık belli oldu

İddianame hazır: Narin cinayetinde bir numaralı sanık belli oldu
Diyarbakır’da hunharca katledilen Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada iddianame hazırlandı ve ağır ceza mahkemesine gönderilecek iddianamede bir numaralı sanık da ortaya çıktı

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde 2 ay sonunda iddianame hazırlandı. 12'si tutuklu 22 sanığın yer aldığı iddianamede bir numaralı sanık da belli oldu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyü'nde kuran kursundan çıktıktan sonra evine giderken ortadan kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında çuval içinde gömülü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında sona gelindi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde biri başsavcı vekili 4 cumhuriyet savcısının yaptığı titiz soruşturma kapsamında anne Yüksel, ağabey Enes Güran ile amca Salih Güran ile cesedi gömen Nevzat Bahtiyar ve yengeler Hediye ile Maşallah Güran'ın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklandı.

1 NUMARALI SANIK AMCA
Soruşturma kapsamında toplanan HTS kayıtları ve DNA incelemeleri başta olmak üzere tüm deliller savcılığa teslim edildi. Savcılık, Türkiye'nin gündemine oturan Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianameyi hazırladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk başkanlığında soruşturmayı yürüten bir başsavcı vekili ile 3 savcı toplantı yaptı. İddianameye son şekli verilirken iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceği vurgulandı.

Cinayetle ilgili iddianamede bir numaralı sanık olarak muhtar amca Salim Güran yer aldı. İddianamenin, mahkemenin kabul etmesinin ardından önümüzdeki günlerde 12'si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına ağır ceza mahkemesinde başlanacağı belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.