İşçi otobüsü devrildi, 23 yaralı
Kaza, Çankırı-Ankara karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası’nda görevli işçileri taşıyan M.G. idaresindeki 18 S 0135 plakalı otobüs, seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan otobüs, yol kenarındaki şarampole devrildi.
Kazanın ardından çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kaza yerine ulaşan itfaiye ekipleri, otobüste sıkışan bazı yaralıları dikkatli bir şekilde araçtan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.
İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan toplam 23 yaralı, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Çankırı İl Emniyet Müdürü Aytekin Canıtez de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Öte yandan, kaza alanında jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak trafiğin kontrollü bir şekilde akmasını sağladı.
Büyük çapta maddi hasarın oluştuğu otobüsün şarampolden çıkarılması için vinç yardımıyla başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi. Kazayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.