İsrail'in siber saldırısı 2003’te Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş

İsrail'in siber saldırısı 2003’te Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
İsrail'in Hizbullah'a ait iletişim cihazlarını patlatmasıyla yaşanan olayların 21 yıl önce Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırıldığı ortaya çıktı. Dizide Musevi karakter Samuel Vanunu'nun çağrı cihazının patlatılarak öldürüldüğü sahne İsrail’in saldırılarına benzetilirken sosyal medyada gündem oldu

İsrail’in Hizbullah’a yönelik arka arkaya gerçekleştirdiği siber saldırı ile çağrı cihazları ve telsizleri hackleyip uzaktan patlatması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Saldırıların 21 yıl önce Türkiye’nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi’nde bir sahnede konu edildiği ortaya çıktı.

İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD, Lübnan Hizbullahı’nın iletişim cihazlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarında çağrı cihazları ve telsizlerini eş zamanlı olarak patlattı. Lübnan ve Suriye’de Hizbullah üyelerinin kullandığı cihazlara yönelik siber saldırıda ilk gün 19, ikinci gün ise 3 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi yaralandı. Hizbullah ise yapılan saldırı sonrası misilleme sözü verdi.

PATLAMA 2003 YILINDA KURTLAR VADİSİ'NDE CANLANDIRILMIŞ
Bu gelişmenin ardından, yıllar önce yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinin 85. bölümündeki patlama sahnesi sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Dizinin 2003 yılında yayınlanan bölümünde, Musevi karakter Samuel Vanunu'nun telefonuna bırakılan mesaj sonrasında yaşanan bir patlama dikkat çekti.

Sosyal medya kullanıcıları, dizinin bu sahnesinin "geleceği önceden gördüğünü" iddia ederek Kurtlar Vadisi'ni Türkiye'nin "Simpsonlar’ı" olarak nitelendirdi. Simpsonlar dizisi de geçmişte birçok olayın adeta önceden tahmin edilmesiyle biliniyor.

Bu benzetmeyle birlikte, Kurtlar Vadisi'nin kurgusal dünyasının gerçek hayattaki olaylara olan benzerliği bir kez daha tartışma konusu oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.