Karaman, Foto Safari etkinliğinde duayen sanatçıları ağırladı

Karaman, Foto Safari etkinliğinde duayen sanatçıları ağırladı
Karaman Belediyesinin kültür ve sanat çalışmaları kapsamında organize edilen “Foto Safari” etkinliğinde ünlü fotoğraf sanatçıları İlyas Göçmen ve Barış Kerim Cesur kentte ağırlandı. Duayen sanatçılar yaptıkları söyleşiler ve çektikleri resimlerle Karaman’nın kültür sanat etkinlerinde önemli rol oynadılar.

Fotoğraf duayenlerinden İlyas Göçmen ve fotoğraf sanatçısı, oyuncu Barış Kerim Cesur 12-19 Eylül tarihlerinde Karaman’ı fotoğrafladılar.

Kente geldikleri ilk gün şehir turuna çıkan sanatçılar ardından 13 Eylülde de Karaman’ı fotoğraflamaya çıktılar. Sanatçılar sırasıyla Taşkale, Karadağ Binbir Kilise, Medreseler ile camileri ve tarihi yerleri fotoğrafladılar.

karaman-foto-safari-etkinliginde-duayen-sanatcilari-agirladi-8.jpeg

Sanatçılar daha sonra 16 Eylül de Karaman Larende fotoğraf derneğinde düzenlenen programla söyleşi gerçekleştirdiler. Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan da söyleşiye katılım sağladı.

Programları dahilinde Karaman merkezinde bulunan halk pazarlarını da fotoğraflayan sanatçılar halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fotoğraf sanatçısı ve oyuncu Barış Kerim Cesur, düzenlenen etkinlik ve Karaman’daki programları hakkında şu açıklamada bulundu; “Karaman tarihiyle çok büyük ve güzel bir şehir insanları ilgili ve samimi misafir perver böyle bir şehir de olmak bana mutluluk verdi açıkçası inşallah önümüzdeki aylarda da büyük bir sergiyle bu programlarımızı taçlandırmayı planlıyoruz.”

karaman-foto-safari-etkinliginde-duayen-sanatcilari-agirladi-12.jpeg

Fotoğraf duayenlerinden İlyas Göçmen ise: “Karaman benim için çok özel bir yer kökenim Karaman’a Dayanıyor Tabi Osmanlı Zamanından beri gelen bir durum bu Karaman’a ilk defa ayak bastım ve gerçekten tarih açısından çok güzel ve mükemmel bir kent umarım ileri de yeni yolumuz düşer ve daha güzel programlar yaparız.” Şeklinde konuştu.

19 Eylüle kadar süren programların ardından sanatçılar Karaman’dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.