Konya'nın 2023 ekonomisi bu kitabın içinde

Konya'nın 2023 ekonomisi bu kitabın içinde
Konya Ticaret Odası tarafından nüfus, eğitim, kültür-sanat, turizm, hayvancılık, tarım, enerji, dış ticaret, iletişim, ulaşım, istihdam, sağlık, yatırımlar ve ekonomi alanlarında verilerin yer aldığı “Konya Ekonomi Raporu 2023” raporu hazırlandı ve kitap haline getirildi.

“Konya Ekonomi Raporu 2023” çok kapsamlı ve detaylı bir çalışmanın ürünü olarak çıkarıldı. Yayında onlarca kurum ve kuruluştan; nüfus, eğitim, kültür-sanat, turizm, hayvancılık, tarım, enerji, dış ticaret, iletişim, ulaşım, istihdam, sağlık, yatırımlar ve ekonomi alanlarında alınan verilere yer verildi. Türkiye karşılaştırmalarıyla Konya’yı daha iyi tanımak ve tanıtmak için sistematik olarak yerleştirildi. Böylece şehrin oldukça geniş bir perspektiften somut olarak resmini ortaya koyarak, bir “başucu eser” haline getirildi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, ''Bu Rapor, Konya’nın geleceğini planlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Yayınlanan eser, bir anlamda şehrin bugünkü ekonomik karnesini yansıtmakta ve geleceğe dair planlamalar yapılabilmesi açısından şehrin yöneticilerine yol gösterici nitelik taşımaktadır. Konya gerek üretim çeşitliliği gerek modern altyapıya sahip organize sanayi bölgeleri, gerekse yüksek dış ticaret potansiyeli açısından ülkemizin yıldız şehirleri arasında yerini almaktadır. Ancak daha büyük hedeflere ulaşılabilmesi için dünya pazarının iyi tahlil edilip, yarın bu pazarlarda güçlü aktörlerden birisi olabilmek için bugün atılacak adımlar, planlamalar, hayati önem taşımaktadır. İşte bu çalışmalar Konya’nın ve ülkemizin gelecekte dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alacak yatırımlara yön verecek alt yapıyı hazırlamaya katkı sağlayacaktır.'' dedi.

Raporda öne çıkan başlıklar ve yapılan SWOT analizlerin sonucunda belirlenen Konya’nın güçlü ve zayıf yönleri tek tek ele alınıp yatırımların ve üretimlerin buna göre yönlendirilebileceği vurgulandı.