KTO Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları devam ediyor

KTO Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları devam ediyor
Konya Ticaret Odası (KTO) Ana Metal ve Döküm Sanayi Meslek Komitesi, geniş bir katılımın olduğu İstişare Toplantısını gerçekleştirdi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, "Sektörlerin karşılaştığı sorunları çözmek için ilgili kurum ve kuruluşlarla olan görüşmelerimizi ve işbirliklerimizi devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Ticaret Odası, sektörlerin sorunlarını belirleyip çözüm yolları bulmak amacıyla Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları’na devam ediyor. Bu kapsamda, Ana Metal ve Döküm Sanayi Meslek Komitesi’nin toplantısı KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Ayaz da misafir olarak katıldı. Toplantıda söz alan Ana Metal ve Döküm Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yolcu, döküm sanayi sektörünün Konya ekonomisindeki önemli rolünü vurguladı.

Sektörün gelişmesi ve daha iyi bir seviyeye gelmesi için sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Yolcu, bu süreçte sektörün yanında olan ve çözüm için çaba gösteren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetimine teşekkür etti.

"Döküm sanayi sektörü Konya için çok önemli"
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, oda olarak her zaman üyelerinin yanında olduklarını vurgulayarak, bu kapsamda meslek komitesi toplantılarına devam ettiklerini ifade etti. Başkan Öztürk, toplantıların son derece verimli geçtiğini ve sektörlerin sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir istişare ortamı sunduğunu belirtti.

Başkan Öztürk, Ana Metal ve Döküm Sanayi sektörünün Konya için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, sektöre ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Konya’nın ilk 5 sektörü arasında yer alan döküm sanayinde şehrimiz, temel hammadde bazında ülkemizin öncü şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Pik, sfero ve çelik dökümde işletme sayısı bakımından Türkiye’de lider konumdayız. Türkiye’de faaliyette olan yaklaşık 1.000 döküm firmasının 300’ü Konya’da yer almaktadır.

Konya’daki tüm işletmelerin tahminen en az yüzde 40’ı metal döküm değer zincirinin parçasıdır. Ayrıca, döküm sektörünün Konya ihracatının yüzde 63 ve Konya sanayi ihracatının yüzde 78’inde payı vardır. Türkiye’deki dökümhanelerin yüzde 30’u Konya’da bulunmaktadır. Konya’daki üretimin yüzde 65’i demir, yüzde 25’i çelik ve yüzde 10’u ferrüz olmayan dökümdür. Konya’da döküm sanayiinde yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilmektedir."

"Sorunların çözümüne yönelik işbirliğimiz sürüyor"
Sektörün karşılaştığı sorunların çözümünün, Konya’nın ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Öztürk, "Sorunların çözümü, ekonomimiz içerisinde büyük bir payı bulunan döküm sanayi sektörünün büyüme trendini hızlandıracak, böylece dünya pazarından daha fazla pay almamız mümkün olacaktır.

Konya Ticaret Odası olarak, sektörümüzün yaşadığı bu sorunları biliyor, takipçisi oluyor ve sorunların çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla olan görüşmelerimizi ve işbirliğimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sektöre fuar çağrısı
Başkan Öztürk, döküm sanayi sektörünün en büyük fuarlarından birinin İstanbul’da düzenlendiğini hatırlatarak, sektörün Konya’da bu kadar gelişmiş olmasına rağmen, Konya’da benzer bir fuarın düzenlenmemesinin üzücü olduğunu ifade etti.

Bu anlamda sektör temsilcilerine çağrıda bulunan Başkan Öztürk, "Gelin hep birlikte, döküm sanayi sektörümüzün en önemli fuarlarından birini şehrimize kazandıralım. Fuar alanımızın altyapısıyla, şehrimizin potansiyeliyle bunu başarabiliriz" şeklinde konuştu.

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde faaliyet gösteren Model Fabrika’nın önemli bir hizmet verdiğini söyleyen Öztürk, sektör temsilcilerine bu hizmetten yararlanmaları çağrısında da bulundu.

Başkan Öztürk, "Konya Model Fabrikamız verdiği eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile sürekli iyileştirme, yalın üretim, dijital dönüşüm gibi konularda işletmelerin mevcut yapısını değiştirip insan, makine, ekipman, hammadde, malzeme, zaman ve enerji kaynaklarını verimli şekilde kullanmalarını amaçlamaktadır. İşletmelerimizin verimliliğini artırmaya dönük bu hizmetten yararlanmanızın büyük katkılarını göreceksiniz" dedi.

"Üreticimizin her zaman yanındayız"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Ayaz da, bakanlığın çevre mevzuatıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, iş dünyasıyla gerçekleştirilen bu tür istişareleri önemsediklerinin altını çizerek, "Konya’mızın gelişimine katkı sağlamak amacıyla birçok alanda çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın bu konuda net talimatı var. Özellikle üretimizin, sanayicimizin sorunlarının çözümü noktasında yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sektör temsilcilerinin görüş, öneri ve sorularının alındığı toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.