Marketlerde yeni dönem! Herkes telefonundan öğrenecek

Marketlerde yeni dönem! Herkes telefonundan öğrenecek
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin güvenliği için geliştirdikleri yeni uygulamanın bugün başladığını duyurdu. Tüketicilerin artık marketteki ürünler ile ilgili detayları telefonlarından öğreneceği yeni uygulama nasıl kullanılacak? İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşması için geliştirdiği “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” bugün itibariyle başladı. Uygulamanın başladığını duyuran Bakan İbrahim Yumaklı, bundan sonraki dönemin detaylarını açıkladı.

Türkiye'deki bütün marketlerde geçerli olacak karekod uygulaması resmen başladığını bildiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bu konudaki önemli bir destekçi olduğunu ve uygulamasının ilk olarak Tarım Kredi Kooperatifleri'nde hayata geçirildiğini kaydetti.

Bakan Yumaklı, yakın zamanda tüm marketlerde geçerli olacak gıda İşletmelerinde karekod uygulamasının detaylarını şöyle açıkladı:
"Umuyorum ki en kısa sürede işletmelerin çoğunluğu bu uygulamayı hayata geçirmiş olacak. Bir tüketici olarak markete gittiğimde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini gördüğümde bu benim için bir güven kaynağı olacak."

UYGULAMA ÜLKE GENELİNE YAYILACAK
Yurt genelinde 776 bine yakın gıda işletmesi bulunduğunu ifade eden Yumaklı, gıda güvenilirliğinin her vatandaşın hakkı olduğunu belirterek işletmelerin bu karekodu kullanarak denetim detaylarını müşterileriyle paylaşmasının çok önemli olduğunu anlattı.

Bakan Yumaklı sistemin ileri adımında ise vatandaşların işletmenin denetlenip denetlenmediğini görebileceği gibi aynı zamanda denetleme sonuçlarına da bu uygulama ile ulaşabileceklerini söyledi.

Gittiği marketlerde vatandaşları karekod uygulamasını kullanmaya davet eden Bakan Yumaklı, işletmenin karekodu görülebilen bir yerde tutmakla yükümlü olacağını, uygulama ile işletmelere ait kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son denetim tarihi gibi bilgilere kolayca erişebileceklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı