Matematik sayesinde kağıdı sanatla buluşturdular
Fakülte Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Derman'ın da katıldığı ve origaminin matematikle buluştuğu sergide, katılımcılar matematik öğretmen adaylarının özgün tasarımlarını keşfetme ve kâğıdın sanatla buluşmasına tanıklık etme fırsatı buldu.
Origami ile matematik arasında iki farklı ilişki vardır. Matematik yardımı ile özellikle son 50 yılda farklı origami tasarımları geliştirilmiştir. Ayrıca 3 boyutlu düşünmeyi geliştiren, matematiksel kavramları anlamayı kolaylaştıran eğlenceli bir yöntemdir. Origami etkinliklerinin öğrenciye faydalı, eğlenceli, el becerisini geliştirici, ilgi çekici, yaratıcılığını artıran ve öğrenmeyi kolaylaştıran yöntemlerden biridir. Bu çalışmalar; çocuklarımızın hafızasını, zekâlarını ve psiko-motor becerilerinin geliştiriyor; ayrıca bir cismin bir doğruya göre eşit uzaklıktaki görüntüsü olan simetri kavramının kazanılmasında ve gelişmesinde de çok önemli rol oynuyor.
Sergiye katılan öğrenciler çalışmalarının sonuçlarını sergilediklerini belirterek, ‘’Şekillerimiz simetrik olduğu için sağ sol, ön arka kesimlerde yaptığımız çizimlerdeki boyamalarda özellikle simetrik olan kısımların aynı renk olması gerekiyor. Origami, kirigami ve simetri kavramına göre şekillendirdiğimiz süsleme sanatında çalışmalar yaparken matematik dersinde öğrendiğimiz simetri kavramından çok fazla yararlandık. Mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine başladığımda öğrencilerime simetri kavramını kullanarak yaptığımız kağıt katlama, kesme ve süsleme sanatını öğreteceğiz. Öğrencilerimizin sanata olan bakış açılarının genişlemesini istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.