Minikler için uyum haftası başladı

Minikler için uyum haftası başladı
Öğrencilerin okula adapte olmalarını sağlamak amacıyla anasınıfı ve 1.sınıf öğrencileri için "Okullarda Uyum Haftası" 2 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. Konya’nın Sarayönü ilçesinde ise okula uyum uygulaması Cuma günü (dün) gerçekleştirildi.

Her eğitim yılı başında uygulanan uyum haftasında okula yeni başlayan öğrenciler ve velileri büyük mutluluk yaşadı. Öğretmenleri tarafından karşılanan çocuklar, aileleri ile birlikte sınıflarına girerken, çocuklardan fazla anne ve babalarının heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Öğrencilerin okul kaygılarını gidermek, okul ortamını sevdirmek ve öğretmenleriyle arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen uyum haftası kapsamında, Sarayönülü anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri anneleri ile birlikte ilk kez okul sıralarına oturdu.

Sarayönü'nde uyum haftası kapsamında, 350 anasınıfı öğrencisi ve 466 ilkokul 1. sınıf öğrencisi için ilk ders zili coşkuyla çaldı. Minik öğrenciler, ellerinde okul çantaları ve yüzlerinde heyecan dolu gülümsemelerle, öğretmenlerinin rehberliğinde ilk kez sınıflarına adım attılar. Okulun kapısından içeri girerken, bazı çocuklar yeni arkadaşlarıyla tanışmanın sevinciyle etrafa neşeyle bakarken, bazıları da biraz tedirginlik ve merakla öğretmenlerinin ellerini sıkıca tuttular.

Veliler de çocuklarının bu unutulmaz gününe eşlik ederek onların heyecanını paylaştılar. Çocuklarının okul hayatına adım atışını izlerken hem gurur dolu hem de duygusal anlar yaşadılar. Bazı veliler, çocuklarının okula kolayca uyum sağlaması için öğretmenlerle sohbet ederken, bazıları da çocuklarının sınıfta rahat hissetmesi için onlara destek oldular.

Etiketler :