Modern sulama projesinde inceleme
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, inşa ettiği su yapılarıyla ülke tarımına güç katmaya, modern sulama tesislerini yaygınlaştırarak su ve enerji tasarrufu sağlamaya, üretim maliyetlerini azaltarak ülke çiftçisinin daha yüksek gelire ulaşmasına ve bunların sonucunda gıda güvenliği ve arzının teminatı olmaya devam ediyor. Modern sulama sistemleri ile ürün verimliliği yükselirken, su aşındırmasına bağlı toprak kaybı azalıyor. Yağmurlama ve damla sulama sistemleriyle su tasarrufu sağlanıyor. Bu nedenle DSİ Genel Müdürlüğü “Sulamada Modernizasyon” parolasıyla yatırımlarına devam ettiriyor.
Türkiye'nin Tahıl Ambarı olarak bilinen ve birçok sanayi bitkisi üretiminde ön sıralarda yer alan Konya da bu yatırımlardan nasibini alıyor. Konya Ovası’nın bereketli topraklarını modern sulama sistemleri ile donatmak için üretilen projelerden biri de Apa-Hotamış 1,2,3 Sulamaları. 740 km uzunluğunda sulama hattı inşa edilecek proje kapsamında 13 yerleşim yerinde 331 bin 930 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak. Projenin tamamlanan kısımları hemen hizmete alınacak.
DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp ve beraberindeki Teknik heyetle Apa-Hotamış 1,2,3 Sulamaları inşaatı işinde incelemede bulundu. Şantiye binasında işte gelinen aşama değerlendirilerek firma yetkililerinin katılımlarıyla sahadaki devam eden imalatlar yerinde incelendi. DSİ Bölge Müdürü Alp, ''Suyu depolamak, içme suyu olarak insanımıza, sulama suyu olarak toprağa ulaştırmak, suyun her damlasına sahip çıkmak DSİ’nin en büyük hedefidir. Bu kapsamda Apa-Hotamış 1,2,3 Sulamaları kapsamında çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.'' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.