Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden uluslararasılaşma hamlesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden uluslararasılaşma hamlesi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet, uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda Kosova ve Kuzey Makedonya'daki üniversitelerle iş birliği fırsatları yaratmak amacıyla protokol imzalamak, ortak sempozyumlar düzenlemek ve öğrenci değişim programları üzerine görüşmeler yapmak için ziyaretlerde bulundu.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve heyeti, Kosova'daki ziyaretlerine Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Hükümeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’yı makamında ziyaret ederek başladı. Toplantıya NEÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız ve Prizren Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasniqi de katıldı. Görüşmelerde Kosova ve Kosova Türk toplumu ile akademik iş birliği fırsatları ele alındı.

Zorlu, iş birliği görüşmeleri çerçevesinde Kosova’daki önemli üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi. Kosova Prizren’deki Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Prof. Asoc. Dr. Mentor Alishani, Priştina’daki Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Arben Hajrullahu ve Kosova İslam Cemaati Başkanı Müftü Naim Tërnava ile de görüşmeler yapıldı. Ziyaretlerin yanı sıra Kosova’daki Maarif Vakfı Temsilciliği ve Uluslararası Maarif Okulu ziyaret edilerek yönetici, öğretmen ve öğrencilerle iş birliği olanakları değerlendirildi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Kosova’daki temaslarını Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ve Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ile görüşerek sonlandırdı.

Kuzey Makedonya’da ise NEÜ’nün tanıtımını yapmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’u makamında ziyaret etti. Zorlu, ardından Üsküp’teki Mother Teresa Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar ile akademik iş birliği konularını görüştü. Ziyaretlerin devamında Üsküp ve Kalkandelen’deki Maarif Vakfı Temsilciliği ve Uluslararası Maarif Okulları ziyaret edilerek, okullarda eğitim olanakları hakkında sunumlar yapıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.