“Serebral Palsi Farkındalık Günü” etkinlikleri düzenlendi

“Serebral Palsi Farkındalık Günü” etkinlikleri düzenlendi
Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesi’nde yoğun bir katılımla kutlandı.

Serebral Palsi Farkındalık Günü ile günlük yaşamda pek çok zorlukla mücadele eden serebral palsili bireylerin yaşadıkları zorlukları ve hayat mücadelesini anlamak, toplumsal farkındalığı artırmak, onlara destek olmak ve aileleriyle daha fazla empati kurarak, toplumun her kesiminde daha kapsayıcı bir yaklaşım oluşturmak amaçlandı.

Kutlamaya fakülte dekan yardımcıları Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, Doç. Dr. Cahit Yavuz, başhekim yardımcısı Prof. Dr. Alaaddin Yorulmaz, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı öğretim üyeleri, fizyoterapistlerimiz, hemşirelerimiz ve en önemlisi serebral palsili çocuklarımız ve aileleri katıldı. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü de gönüllü öğrenciler aracılığıyla kutlamamıza destek verdi.

serabral-palsi-farkindalik-gunu-5.jpg

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mehmet Emin Bakdemir, Serebral Palsi Ünitesi 2022 yılından bu yana serebral palsili ve diğer rehabilitasyon ihtiyacı olan çocuklara hizmet verdiğini belirterek, ''Merkezimiz Türkiye'de bir üniversite bünyesinde açılan ilk merkezdir. Ayrıca sürekli fiziksel tıp ve rehabilitasyon öğretim üyeleri tarafından denetlenmekte ve hastalar düzenli aralıklarla değerlendirilmektedir. 0-17 yaş arası engelli tüm çocuklara, ücretsiz servis aracılığıyla hizmet vermekteyiz. Fiziksel tıp ve rehabilitasyon, çocuk nöroloji, ortopedi ve travmatoloji anabilim dalları öğretim üyeleri, fizyoterapist ve hemşire katılımıyla ihtiyacı olan çocuklarımızın multidisipliner olarak değerlendirildiği konseylerimizle de hastalarımıza kaliteli ve üst düzey hizmet sağlıyoruz. Türkiye’ de bir ilk olan merkezimize öğretim üyesi düzeyinde profesyonel anlamda takip ve tedavi bekleyen, daha kaliteli hizmet almak ve multidisipliner yaklaşımla değerlendirilmek isteyen, 0-17 yaş arası rehabilitasyona ihtiyacı olan tüm hastalarımızı bekliyoruz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.