SGK, çalışan annelere bakıcı desteğini artırdı

SGK, çalışan annelere bakıcı desteğini artırdı
SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki" projesinde, destek tutarını 325 eurodan 510 euroya yükseltti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürütülen "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" (EDUCARE II) kapsamında, çocuk bakıcılığı desteğini artırmaya karar verdi. Bu projeyle, özellikle iş hayatına katılan ve küçük çocuğu bulunan kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek ve çocuk bakımlarının eğitimli kişiler tarafından yapılmasını sağlamak hedefleniyor.

Destek Tutarı 510 Euro'ya Çıkarıldı

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yaşayan, 0-36 aylık çocuğu bulunan ve 4/a (SSK) sigortalısı olarak çalışan anneler için başlatılan proje, bu annelere çocuk bakımı için eğitimli bakıcı çalıştırmaları halinde her ay destek sağlamaktadır. Bu destek tutarı, 325 eurodan 510 euroya çıkarıldı. Proje, hem annelere hem de bakıcılara yardımcı olarak her ay 7 bin kadının istihdamda kalmasına olanak tanıyor.

Toplam Bütçe: 15,3 Milyon Euro

EDUCARE II Projesi, yaklaşık 15,3 milyon euro bütçesiyle sürdürülecek ve her ay 3 bin 500 anne ile 3 bin 500 bakıcının projeden yararlanması hedefleniyor. Bu sayede kadınların istihdamda kalması ve küçük yaşta çocukların bakımlarının kaliteli şekilde sağlanması sağlanacak.

Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılabiliyor

Projeye başvurular, yarı zamanlı çalışan annelerin de yararlanabileceği şekilde e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Çalışma Bakanı'ndan Değerlendirme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, kadın istihdamının artırılmasının Türkiye'nin ekonomik gücüne katkı sağlamak için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, kadınların iş gücüne katılımını desteklemenin en öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu vurguladı.

Kadınların kayıtlı istihdamda kalmasını ve iş gücüne katılımlarını artırmayı amaçlayan birçok projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

İş Pozitif ve Women-Up gibi, EDUCARE II de kadınların kayıtlı istihdamını destekleyen projelerimiz arasında. EDUCARE projemiz sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış oluyor hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik ediliyor. Sosyal etkisi güçlü olan bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş oluyoruz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.