Sosyoloji mezunu kadın, baba mesleğini sürdürmek istiyor

Sosyoloji mezunu kadın, baba mesleğini sürdürmek istiyor
Konya'da babasının şehir içi toplu taşıma minibüsünde şoförlüğe başlayan sosyoloji bölümü mezunu Büşra Azman, yolcularla mesai arkadaşlarından takdir topluyor

Kent merkezinde yaşayan 36 yaşında Büşra Azman, lisans eğitiminin ardından şehir içi toplu taşıma hattında minibüs işleten babasına işlerine yardımcı olmak istedi.

Ailesinin ve çevredekilerinin desteğiyle dolmuş kullanmaya başlayan Azman, Konya Minibüsçüler Odasındaki eğitimi tamamladıktan sonra direksiyon başına geçti.

Merkez Meram ilçesi Kalfalar-Hasanköy seferinde yolcu taşıyan Büşra Azman, nezaketinin yanı sıra elinden düşürmediği tespihle de dikkati çekiyor.

Yolcuların çoğu, kadın şoförle karşılaşınca şakınlık yaşıyor. Azman, sefer arası duraktaki şoför arkadaşlarıyla sohbet ederek, tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyor.

Büşra Azman, AA muhabirine, seferde geçen bir gününü anlattı.

Ailesinin uzun yıllardır minibüsçülük yaptığını anlatan Azman, babasına yardımcı olmak için sefere çıktığını kaydederek, "İnsanların tepkileri çok güzeldi. Kadınların gurur duyması, erkeklerin takdir etmesi çok hoştu. Yani bu kadar olumlu tepki göreceğini de bilmiyordum. Benim için çok olağan bir şey aslında ama yapıp yapamayacağımı bilmiyordum, cesaretim vardı. Başladım ve güzel gidiyor." şeklinde konuştu.

Azman, güvenli sefer için dikkatini yola verdiğini anlatarak, "Radyoda müzik dinliyorum. Zaman zaman tespih çekiyorum. Yolcular biner binmez ücretini ödüyor, bunu takip etmiyorum. Stresi aştım, çok yok ama canımı sıkan şeyler olursa o zaman stres olur." ifadelerini kullandı.

"Yolda araçlardan alkışlayanlar oluyor"

Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve baba mesleğini sürdürmek istediğini dile getiren Azman, "Kadınlar daha güvende hissettiklerini söylüyor, tebrik ediyorlar, gurur duyduklarını söylüyorlar. Yolda araçlardan alkışlayanlar oluyor. Yol veriyorlar, 'Çok yakışmış, helal olsun sana abla' diyorlar. Yolcular da aynı şekilde şaşırıyor." diye konuştu.

Büşra'nın babası Mustafa Azman da kızının direksiyon başına geçmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Evin çevresinde pratik yaptık. Ondan sonra salıverdik, maşallah şimdi benden daha iyi. Gayet iyi, alıştı." ifadelerine yer verdi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak da Konya'nın ilklerin şehri olduğunu belirterek, "Seçkin ve seçilmiş şoförler kervanına bir kadın katılmış oldu. Aldığı eğitimlerin sonunda Büşra bugün itibarıyla vatandaşların ulaştırma hizmetini karşılıyor. Büşra ile başlayan süreçte diğer kadın sürücülerin de bu mesleğe yönelmelerini sağlamış olacağız. Olumlu dönüşler var. Çok mutluyuz, memnunuz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.