SÜ en çok tercih edilenler arasında yerini aldı

SÜ en çok tercih edilenler arasında yerini aldı
Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS sonuçlarına göre en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu. Selçuk Üniversitesini kazanan öğrenci sayısı 12 bin 364 olarak bildirildi. Doluluk oranı da yüzde 99,27 oldu

Toplumsal ve evrensel değerler ışığında yenilikçi, mükemmeliyetçi ve farkındalık yaratan eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleriyle ülkeye, insanlığa ve doğaya hizmet etmeyi misyon; topluma ve insanlığa sürekli değer katan dünya çapında bir araştırma üniversitesi olmayı da vizyon edinen Selçuk Üniversitesi, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda adından söz ettirmeyi başarmış bir yükseköğretim kurumu haline geldi.

Temel değerleri bilimin evrenselliği ve akademik özgürlük, kurumsal özerklik, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve paydaş iş birliğine dayalı bir yönetim, sürdürülebilir kalite yönetimi, öğrenci odaklılık, doğaya duyarlılık, farkındalık yaratan sosyal sorumluluk bilinci ve etik değerlere bağlılık olan Selçuk Üniversitesi, teknolojik ve fiziki altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, kültürel ve sportif etkinleriyle öğrencilerine huzurlu bir ortamda eğitim imkanı sağlıyor.

Bünyesinde 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 53 araştırma merkezi bulunan Selçuk Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük öğretim kurumları arasında yer alıyor.

YKS sonuçları, Selçuk Üniversitesinin ortaya koyduğu misyon ve vizyonun, öğrenci ve veliler tarafından takdir edildiğini kanıtlar nitelikte. Öyle ki Selçuk Üniversitesi, ön lisans düzeyinde yüzde 99,59, lisans düzeyinde yüzde 98,93 olmak üzere genel oranda yüzde 99,27 doluluğa ulaştı. Selçuk Üniversitesini kazanan öğrenci sayısı bu yıl 12 bin 364 oldu.

Selçuk Üniversitesine yerleşmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Selçuk Üniversitesinin; gerek donanımlı, alanında uzman, sektörel birikime sahip profesyonel akademik kadrosu gerekse geçmişten gelen birikimi modern dünya ile harmanlayan eğitim modelleriyle öğrencilerine kapsamlı bir eğitim öğretim fırsatı sunduğunu, öğrencilerin, eğitim hayatları boyunca hem teorik bilgiler edineceğini hem de bu bilgiyi modern laboratuvarlarda, atölyelede, üniversite – sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalanan kurumlarda uygulamaya dönüştürebilme imkanını bulabileceklerini kaydetti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.