TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası! Bakan Murat tarih verdi

TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası! Bakan Murat tarih verdi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “hayırlı olsun3 diyerek TOKİ’nin yapacağı yüzde 25’lik indirim kampanyasının detaylarını açıkladı. Peki kampanya şartları neler? Ne zaman başlayacak? Kimler yararlanabilecek? İşte ayrıntılar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut sahibi olmak isteyenleri sevindirecek bir kampanya başlatıyor. Kampanyanın ayrıntılarını Bakan Kurum açıkladı.

TOKİ, peşin ödemede yüzde 25’lik indirim kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 23 Eylül’de başlayacak ve 18 Ekim’e kadar devam edecek kampanyanın detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Kurum paylaşımında, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

12 AYDAN FAZLA BONCU OLANLAR YARARLANABİLECEK
Kampanya, temmuz 2023'ten önce satılmış konutlar için geçerli olacağı belirtildi. TOKİ'den ev ve iş yeri satın alanlar, kalan borçlarını peşin kapatması halinde yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Borç bakiyesi 12 aydan fazla kalanlar kampanyaya başvurabilecekler

Borcunu tamamını kapatmayacaklar da kampanyadan faydalanma imkanı tanındı. Buna göre borcunu tamamını kapatmayacak olanlar da bakiyenin yüzde 25 veya daha fazlasını ödemek isterse yine yüzde 25 indirim hakkından faydalanabilecek. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre başvurular bankalar aracılığıyla yapılacak. Ödeme yapılacak tutarı vatandaşlar bankalardan öğrenebilecek.

ŞARTLAR BELLİ OLDU
İndirimden faydalanmak isteyenlerin borç kapatma yapacağı ayın taksitini ödemesini yapmış olmasa isteniyor. Bunun yanında geriye dönük olarak da emlak vergisi borcu veya taksi borcu olmaması gerekiyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin site yönetimlerinden "borcu yoktur" yazısı da alması gerekiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.