Toprak Dede ve Yaprak Dede anılıyor
Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde, doğaya adanmış iki ismin mirası yaşatılıyor. Vakıf yöneticileri, gönüllüleri ve çalışanları, İstanbul’daki kabirlerini ziyaret ederek dua etti.
20 Ocak 2020'de vefat eden Hayrettin Karaca'nın ve 25 Ocak 2023'te aramızdan ayrılan A. Nihat Gökyiğit’in anısına düzenlenen törende "Kurucularımızın Yolundayız" mesajı verildi. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, kurucularının doğaya olan sevgileri ve inançları sayesinde büyük başarılara imza attıklarını belirtti. Genel Müdür Didem Bilgin ise, Vakfın kurucularının doğaya duyduğu sevdanın toplumda farkındalık yarattığını ve bu mirası yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.
Vakfın projeleri arasında, 2021 yılında başlatılan Hayrettin Karaca Doğal Yaşlı Ormanlar Projesi, Türkiye’nin doğal yaşlı ormanlarını belirleyerek koruma altına almayı hedefliyor. Bu kapsamda Artvin, Giresun ve Ordu'da toplamda 4.437 hektar orman alanı "doğal yaşlı orman" olarak tescillendi. Ayrıca, Gümüşhane, Trabzon ve Rize’de 2.445 hektarlık alanın tescil süreci devam ediyor.
2022'de başlatılan A. Nihat Gökyiğit Biyolojik Çeşitlilik Projesi ile biyolojik çeşitliliğe dikkat çekiliyor. Proje kapsamında düzenlenen farkındalık çalışmalarıyla 3 milyondan fazla kişiye ulaşıldı ve 49 bini aşkın çocuk ve gence eğitim verildi.
Vakfın bir diğer önemli çalışması ise her yıl verilen "Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit Gönüllülük Ödülleri"dir. 2024 yılında 39 gönüllü, çeşitli kategorilerde ödüllendirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.