Trafikte makas atanlara yeni cezalar yolda!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı verilere göre, 6-13 Şubat tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde toplam 2 milyon 948 bin 764 araç kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle toplam 462 bin 352 araca ve sürücüye işlem yapıldı.
Özellikle, mevzuatta izin verilmeyen cihazları (çakar) takarak kullanan 42 sürücüye işlem uygulandı. Ayrıca, hız ihlali nedeniyle 119 bin 400, periyodik muayenesini yaptırmayan 21 bin 955, emniyet kemeri takmayan 23 bin 341, sürücü belgesiz araç kullanan 11 bin 477 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 6 bin 660 sürücüye işlem yapıldı.
Bakan Yerlikaya, trafikteki tehlikeli şerit değiştirme ihlali olan "makas atma" ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. 1 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasında 12 bin 919 sürücüye, art arda birden fazla tehlikeli şekilde şerit değiştirme nedeniyle işlem uygulandığını belirten Yerlikaya, bu tür ihlallerin yol açtığı kazaların önlenmesi amacıyla yeni yaptırımların yolda olduğunu ifade etti.
Bakan, yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanlığı olarak "makas atma" ihlalinin önlenmesine yönelik idari yaptırımların artırılması, sürücü belgesinin geri alınması ve araçların trafikten men edilmesi gibi mevzuat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yerlikaya, "Trafikte makas atmak sadece kendi canınızı değil, diğer sürücülerin hayatını da tehlikeye atar" diyerek, bu tür tehlikeli davranışların engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.