Türkiye en yüksek enflasyona sahiptir.
Konya İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin'in yanı sıra Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Karaca, Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sudan, Konya İl Başkanı Hasan Bestil ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya İl Başkanı Hasan Bestil, saha çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Siyaseti ülkeyi iyi yönetmek için yapıyoruz. Partimizin iktidarına katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Karaca, DEVA Partisi'nin 5 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, "Saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve ülkemizin içinde bulunduğu durum endişe verici. Yeni Yol Grubu'na katılarak güçlü bir siyaset yürütmeyi hedefliyoruz" dedi.
Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sudan ise kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınların siyasete katılımını önemsiyoruz. Kadın cinayetleri artış gösteriyor ve cezaların caydırıcı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Konya'nın sorunlarına da değinen Sadullah Ergin, kentin en büyük sıkıntılarından birinin trafik sorunu olduğunu ve banliyö hattının bir an önce tamamlanması gerektiğini dile getirdi. Havalimanındaki iptallerin turizmi olumsuz etkilediğini, hızlı tren fiyatlarının vatandaşlar için yüksek olduğunu ve su fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini belirtti. KOP Projesi'nin tamamlanmasının tarım açısından kritik öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ergin, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında gıda enflasyonunda yüzde 43,7 ile ilk sırada yer aldığını, faiz ödemelerinin yıllık 1 trilyon 950 milyar TL'yi bulduğunu ve üniversite mezunu genç işsizliğinin yüzde 40'a ulaştığını belirtti. Yeni Yol Grubu ile alternatif bir siyasi seçenek sunmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.