Türkiye’nin ilk ve tek velodromu yarışmalara ev sahipliği yapıyor

Türkiye’nin  ilk ve tek velodromu yarışmalara ev sahipliği yapıyor
Konya'nın merkez Meram ilçesinde inşa edilen, temeli 11 Nisan 2021'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla atılan, uluslararası yarışların yapılabileceği Türkiye'nin ilk olimpik velodromu, sporcular ve sporseverleri birbiriyle buluşturuyor.

Bisiklet sporunda üst düzey bir antrenman ve eğitim alanı konumuna gelen 2 bin 275 seyirci kapasiteli velodrom, 250 metre piste sahip. Dönem dönem farklı ülkelerden gelen sporcular Velodromda antrenmanlar yapıyor.

turkiyenin-ilk-ve-tek-veledromu-1.jpg

Türkiye'nin ilk ve tek olimpik velodromu olan Konya Veledromu'nda Amatör Spor Haftası Bisiklet Yarışları yapıldı. U17 Yıldız A Erkekler kategorisinde tamamlanan yarışlarda dereceye giren sporcuların madalyalarını Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk takdim etti.

turkiyenin-ilk-ve-tek-veledromu-2.jpg

Türkiye Bisiklet Fed. Yönt. Kur. Üys. Ercan Okur, İl Müdürümüz Birdal Öztürk'ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilimizde bulunan Türkiye'nin ilk ve tek Olimpik Veledromu'nda 2025 yılında gerçekleştirilecek olan Ulusal ve Uluslararası müsabakalar için bilgi alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.