Yeni Sağlık Bakanından ‘edep’ ve ‘inanç’ genelgesi

Yeni Sağlık Bakanından ‘edep’ ve ‘inanç’ genelgesi
Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Kemal Memişoğlu'nun İstanbul İl Sağlık Müdürü iken sağlık çalışanlarına genelge göndererek ‘edep, adap ve inanca uygun’ giyinilmesini istemesi yeniden gündeme geldi

Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından yerine getirilen Kemal Memişoğlu'nun sağlık çalışanlarına gönderdiği ‘edep, adap ve inanç’ içerikli genelge gündeme bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Sağlık Bakanlığı görevine Fahrettin Koca yerine Kemal Memişoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da Mehmet Özhaseki’nin yerine Murat Kurum getirildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Memişoğlu’nun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken sağlık çalışanlarına gönderdiği giyim genelgesi gündeme oldu.

Memişoğlu’nun 11 Aralık 2019’te sağlık çalışanlarına gönderdiği ve ‘edep, adap ve inanca uygun’ giyinilmesi istenilen genelge büyük tepki toplamıştı.
Genelgede şu ifadeler kullanılmıştı:

“Sağlıkta dönüşüm ile birlikte dünya standartları üzerinde çalışan sağlık çalışanlarımızın kendi temayülleriyle karar verilen kıyafet standartlarına göre, tüm sağlık personelinin (hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri) 13/02/2019 tarih ve 87300753 sayılı Makam Onayı ile kıyafet standartları belirlendiği, hem personelin aidiyet duygusunun gelişimi hem de hizmet verilen kurumumuzun saygınlığı açısından standartlara uyulması, gerektiğinde ana model, desen ve renkler korunarak edep adap ve inanca göre uygun şekillerde uyarlanması ve 2020 yılı başına kadar tüm sağlık personelinin (hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni) kıyafet standartlarına uyması ilgi sayılı yazımız bildirilmiş olup, belirtilen süre 30.06.2020 tarihine kadar uzatılmıştır."

genelge-e9ni.webp

Kaynak:HABER MERKEZİ