Yenidoğan çetesi mağduru acılı annenin anlattıkları kan dondurdu

Yenidoğan çetesi mağduru acılı annenin anlattıkları kan dondurdu
İstanbul Özel Reyap Hastanesi'nde 4 yıl önce sezaryenle doğum yapan ve yaklaşık bir ay boyunca bebeği yoğun bakımda kaldıktan sonra damarları tıkandığı için hayatını kaybeden bebeğin annesi yoğun bakımdaki bebeklerin çığlıklarını unutamadığını acı içinde anlattı

Türkiye'yi sarsan 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, mağdur bir annenin anlattıkları kan dondurdu. Yoğun bakımdaki bebeğine ‘anne sütü' götürdüğünde ‘neden bu kadar çok süt getiriyorsun' cevabını aldığını anlatan acılı anne, “O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk. O çığlıkları hiç unutmuyorum” dedi.

İstanbul'da yaşayan Neslihan Ünlü P. ve Serdar P. çifti, 2020 yılında doğum için Özel Reyap İstanbul Hastanesi'ne başvurdu. 22 Haziran 2020 tarihinde sezaryenle bir erken çocukları olan çift bebeklerine P. E.P. ismini verdi.

Ancak solunumu hızlı olduğu belirtilen bebek yoğun bakıma alındı ve 2 gün sonra anne ile birlikte taburcu edileceği söylendi. Fakat taburcu edileceği belirtilen gün aileye solunum düzelmediği söylenip bir o kadar daha sürenin gerektiği ve yoğun bakımda kalmaya devam edileceği bildirildi.

Son olarak 1 haftalık süreç geçmesinin ardından kan tahlillerinde küçük bebeğin enfeksiyon düzeyi yüksek çıktı. Tekrar yoğun bakıma alınan bebek, 1 hafta daha yoğun bakımda kaldı, süre geçtikten sonra yapılan ultrason çekimlerinde aileye, bebeğin karaciğerinde pıhtı olduğu ve bunun için çocuk gastroenterolojisine gidilmesi gerektiği bildirildi.

GERÇEĞİ BAŞKA HASTANEDE ANLADILAR
Neslihan Ünlü P. ve Serdar P. çifti, bebekleri için iki farklı özel hastanenin gastroenteroloji bölümüne başvurduklarında aldıkları yanıtla şoke oldular. Aileye, işlemler için geç kalındığı, bebeğin damarlarında tıkanmalar yaşandığı ve bu durumun genetiksel olmadığı söylendi.

Bebeklerini yeniden Reyap Hastanesi'nde kontrol ettiren aile, hastane yetkililerinden özür dilediklerini duydu. Ancak hastane yönetiminin, “Bu tür komplikasyonları kabul ettiğinize dair imza attınız, şikayetçi olabilirsiniz” şeklindeki yanıtı aileyi daha da üzdü. Bunun üzerine çift, bebeklerini alarak internet ve diğer mecralarda şikayet yazıları yazmaya başladı. Aile, yaşadıkları bu zorlu sürecin ve yaşanan sorunların karşısında haklarını aramak için kararlıydı.

"O ÇIĞLIKLARI DUYSANIZ NE YAPIYORLAR BU ÇOCUKLARA DERDİNİZ"
Yoğun bakımda kapılar açıldğında bebek çığlıklarını duyduğunu anlatan Neslihan Ünlü P., “O kapıya (yoğun bakım servisi) gittiğimiz zaman ‘1 dakika daha görebilir miyiz? diye yalvarıyorduk, ‘hayır' diye tersliyorlardı. Ama hemşireler ellerinde çay ve kahvelerle güle oynaya o kapılardan çıkıyorlardı.

Kapılar açıldığında o bebeklerin çığlıklarını duysanız, ‘ne yapıyorlar bu çocuklara?' derdiniz. Ne yapıyorlardı bilmiyorum ama o çocukların çığlıklarını hiç unutmuyorum. Kapılar açılıyordu ve bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk” diye yaşadıklarını anlattı.

"OĞLUMU 1 KİLO ZAYIFLAMIŞ HALDE VERDİLER"
Anne Neslihan Ünlü P. o dönemde yaşadıklarını anlatmaya şu sözlerle devam etti: “Hastaneyi mahkemeye vermek istediğimde evraklarımı istedim. Epikrizde çocuğumun sarılık geçirdiğini, entübe olduğunu söylemediler, 3 kilo 300 gram verdiğim oğlumu 1 kilo zayıflamış halde aldım.

Mahkemeye vereceğimi söyledim, ‘her türlü komplikasyona karşı eşinizin attığı imza var, isterseniz verebilirsiniz' yanıtını aldım. O günün psikolojisi mi bilmiyorum ama bir şekilde boyun eğdik, bir şey yapamadık ve konu kapandı. Ben şikayet edebileceğim yerlere şikayet ettim. Şimdi benim çocuğum 4 yaşında ve kronik portal hipertansiyon hastalığı var.

Tehlikeli bir hastalık, ömür boyu takip edilmesi gereken hastalık. Ben 2023'ten daha önce de bu olayların olduğunu düşünüyorum. Bizim dönemimizde pandemi vardı ve böyle bir katliam yapılması için çok uygun bir zamanlamaydı.

Benim çocuğumu ya öldüremediler ya da şans eseri benim oğlum hastalıklı olsa yaşamayı başardı. Ama bir şekilde bu hastane bu işi bir şekilde kılıfına uydurarak yıllardır yapmış.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.