Zirai eğitimde 179 yıllık başarı hikayesi
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde gerçekleştirilen programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Dekan Prof. Dr. Mustafa Harmankaya, Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Selçuk Parla, Konya Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Seyit Ahmet Bağcı, akademik kadro ve öğrenciler katılım gösterdi.
Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, 179 yıllık köklü bir eğitim geleneğine sahip olmanın önemine değindi.
Bayramoğlu, “Selçuk Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri ve ülke kalkınmasına en üst düzeyde hizmet eden bir Üniversite. Bulunduğumuz bölge, tarım potansiyeli bakımından oldukça yüksek bir öneme sahip. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en büyük ziraat fakültelerinden birisine sahibiz. Tüm bu unsurlar, bize zirai eğitim ve tarım sektörüne hizmet etme noktasında büyük sorumluluklar yüklüyor, Selçuk Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.
Bayramoğlu, tarım sektörünün ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesine yönelik stratejilerin geliştirilmesinin gerekliliğine dikkat çekerek, zirai eğitimde de yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIMIN DAİMA HİZMETİNDE
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin tarımsal üretimin seyrini değiştirecek önemli adımlar attığını ifade eden Prof. Dr. Harmankaya, “Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahim Ada tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli ve milli 5 adet şeker pancarı tohumu çeşidi çiftçimizin hizmetine sunuldu.
Bunun yanı sıra Alo Selçuk Ziraat uygulamamız ile ülkedeki tüm çiftçiler WhatsApp hattı ile Fakültemize ulaşıp sorunlarını alanında uzman akademisyenlere ileterek çözüm bulabiliyor. Fakültemizi, eğitim öğretim kalitesini geliştirme kapsamında 2025 yılı içinde akredite etme hedefimiz var. 42 yıllık birikimiyle bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.
Programda, moderatörlüğünü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in üstlendiği "Yeni Yüzyılda Zirai Eğitimin Önemi" başlıklı panel de yapıldı. Panele katılan konuşmacılar arasında, Prof. Dr. Fahri Altay "Türkiye’deki Tarımsal Araştırmalar" üzerine, Konya İl Tarım Orman Müdürü Duran Seçen "Tarımsal Üretimin Önemi" hakkında ve Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Önal ise "Tarım Makineleri Endüstrisinde Güncel Durum ve Ziraat Mühendislerinin Önemi" konularında sunumlar yaptı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.