Aldıkları destekle kendi elektriklerini üretiyorlar

Aldıkları destekle kendi elektriklerini üretiyorlar
KOP desteğiyle kurulan Hadim Aladağ Pekmez Üretim Tesisi bölgede üretilen üzümleri işleyerek pekmez haline getiriyor. Günlük 1 ton işleme kapasitesi bulunan tesis yeni yatırımlar da yapıyor.

Tesise Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında kendi elektriğini üretmesini sağlayacak Güneş Enerjisi sistemi kuruldu. Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce İlimizde yürütülmekte olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında Etüt ve Projeler Daire Başkanı Tolgahan Bahtiyar, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Töke, Ülke Program Müdürü Taylan Kıymaz ve Swandip Signa başkanlığındaki Misyon, Hadim İlçesi Yağcı Mahallesinde kurulu bulunan Aladağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Pekmez Üretim Tesisinin çatısına kurulan ve tesisin elektrik ihtiyacını çevreci bir şekilde karşılayan GES sistemini yerinde inceledi.

aldiklari-destekle-kendi-elektriklerini-uretiyorlar-3.jpg

Meyvecilikte özellikle Hadim Aladağ Bölgesinde üzüm üretimi ön plana çıkıyor. Bölgede üzüm rekolte tahmin verilerine göre 85 bin dekar alanda dikili bulunan bağ alanımızdan tahmini üzüm rekolte 80 bin ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Üretilen üzümlerin 42 bin tonu kurutmalık, 35 bin tonu sofralık ve 3 bin tonu diğer ürünler olarak değerlendiriliyor. Hemen hemen tüm ilçelerimizde üretilen üzümün en yoğun üretildiği Hadim ilçesinde 39 bin ton kurutmalık, 19 bin ton sofralık üzüm üretiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.