Altın şahlandı

Altın şahlandı
Ortadoğu’daki hareketlilik altın fiyatlarını şaha kaldırdı. Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. İşte 4 Ekim 2024 altın fiyatlarında son durum...

Ortadoğu’da gerilim giderek artarken para piyasalarının yukarı yönlü hareketi de hızlandı. Bankalarla Kapalı Çarşı arasındaki makas ise daha da açıldı. Serbest piyasada altın fiyatı rekor seviyenin hemen altında seyrederken fiziki gram altın yeni rekorunu kırdı.

Altın fiyatları ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamlarının açıklanmasını beklerken günü yükselişle açtı. Hafta başından bu yana karışık seyreden ons altın yeni günde yukarı yönlü hareketlendi.

Dünü 2636 – 2661 aralığında geçiren ons altın günü 2655 dolar seviyesinde kapattı. Yeni günde ise sabah seansında saat 09.14’te 2666 dolar seviyesinde yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

GRAM ALTIN GÜNÜ YÜKSELİŞLE AÇTI
Gram altın, dolar/TL kurundaki yükseliş ve ons altındaki yukarı yönlü hareketlenmeleri etkisiyle yukarı yönlü seyrediyor. Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen gram altın, bugün ABD tarafında açıklanacak olan kritik veri öncesinde yukarı yönlü hareketleniyor.

Dünü 2894 – 2927 lira aralığında geçiren gram altın, günü 2912 liradan kapattı. Bugün sabah seansında aynı saat diliminde 2934 lirada bulunuyor.

KAPALIÇARŞI’DA MAKAS AÇILIYOR
Kapalıçarşı altın fiyatları ile resmi rakamlardaki altın fiyatları arasındaki uçurum Gün geçtikçe açılmaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da gram altın 3.100 liraya kadar yükselerek rekor tazeledi. Resmi rakamlarda ise 2912 lirada bulunuyor. Aradaki fark 188 liraya kadar yükseldi.

Sene sonu beklentilerine önceden ulaşan gram altın, Kapalıçarşı’da tabelaları yerinden oynattı. Her gün peş peşe rekorların kırıldığı Kapalıçarşı’da yeni rekorlara kapı aralandı.

Kapalıcarşı’da saat 09.20 itibariyle gram altın 3.100 TL’den fiyatlandı. Çeyrek altın 5.060 TL, yarım altın 10.112 TL, tam altın ise 20.153 TL oldu.

KÜRESEL GELİŞMELER
Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler değerli metaller üzerinde etkili oluyor. Jeopolitik gerilimin tetiklendiği haftada bir yandan da makro ekonomi gelişmeler piyasalarda volatiliteyi artırıyor.

Orta doğu gerilimi ve ABD tarafında ki istihdam verileri piyasalardaki dalgalanmaları gündeme taşıdı. Açıklanacak olan bu veri dolar tarafını doğrudan etkilediğinden bu da altın tarafında ani hareketlenmeleri gündeme taşıyabilir. Bugün aynı zamanda ABD tarafında işsizlik oranı verisi piyasalar tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.