Araç sahiplerine dikkat çeken uyarı: O parayı sakın ödemeyin!

Araç sahiplerine dikkat çeken uyarı: O parayı sakın ödemeyin!
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, AVM’lerden haksız yere alınan otopark ücretinin Tüketici Mahkemesi’nin kararıyla iptal edildiğini duyurdu. Peki otoparklarda para ödememek için ne yapmak gerekiyor? İşte ayrıntılar…

Alışveriş merkezlerinin otoparklarından alınan ücret yeniden gündem oldu. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, İstanbul’da bir AVM’nin otoparkında 3 saatten az kalınmasına rağmen para istenmesine tepki göstererek sürücüleri uyardı.

Ağaoğlu, yaklaşık 1,5 yıl önce Mecidiyeköy'deki bir AVM otoparkında bir sürücünün 3 saatlik süreden daha kısa süre kalmasına rağmen ücret talep edilmesini Tüketici Hakem Heyeti'ne götürmüştü. Plaka tanıma sistemiyle giriş yapıldığı ve sunulan bir giriş-çıkış saati belirlenmediğini göz önünde bulunduran heyet, Ağaoğlu'nun başvurusunu reddetti.

Ağaoğlu, konuyu bu kez Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme aracın otoparkta yalnızca 1 saat kaldığını ve 2007 yılında alınan UKOME kararına göre usulsüz ücret istendiğine karar verdi.

Mahkeme ayrıca Ağaoğlu'na 20 liralık ücretin iade edilmesine karar verildi. Mecidiyeköy'deki AVM'nin ise ücret tarifesini sürdürdüğü öğrenildi.

"SAKIN ÖDEME YAPMAYIN"
Ağaoğlu, daha önce Ulaştırma Koordinasyon Merkezleri'nin (UKOME) '0-3 saat ücretsiz' kararını uygulamayan iki işletmeye karşı hukuki mücadelesini kazandığını hatırlatarak otoparklarda giriş ve çıkış saatlerinin ibraz edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ağaoğlu şunları söyledi:

“Ataşehir’deki bir AVM'nin otoparkıyla mücadele ederek oranın da 0-3 saat ücretsiz olmasını sağladım. Benzer şekilde, Ümraniye’deki başka bir AVM'nin otoparkında da aynı mücadeleyi verdim ve 0-3 saatlik sürenin ücretsiz olmasını sağladık. Şimdi size de aynı mücadeleyi vereceğim ve 20 lirayı kabul etmedim.”

Ağaoğlu, UKOME'nin 2007 yılında aldığı 0-3 saat ücretsiz kuralının bazı AVM'lerde hala uygulanmadığını dile getirerek, tüketicileri bu saat aralıklarında ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

Ağaoğlu sürücülerin giriş ve çıkış saatini belgelemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:HABER MERKEZİ